ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Η Ευρυτανία είναι o ορεινότερος Νομός της Ελλάδας. Ένας τόπος σπάνιας φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής καθαρότητας. Ένα σημείο αναφοράς στους φίλους του ορεινού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτήν.

Η ποταμιά, η κοιλάδα του Καρπενησιώτη, είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους τουριστικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας, με πολλές τουριστικές υποδομές, υψηλής ποιότητας, προσανατολισμένες στον οικογενειακό τουρισμό και την παιδική αναψυχή. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, πάνω από το Καρπενήσι, είναι από τα πιο γνωστά, οργανωμένα και επισκέψιμα χιονοδρομικά κέντρα της πατρίδας μας.

Λίγο πιο Νότια, ο Προυσός δέχεται χιλιάδες επισκέπτες όλον τον χρόνο, καθώς φιλοξενεί την Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα προσκυνήματα της χώρας· ενώ κοντά του βρίσκονται μερικά από τα γνωστότερα φαράγγια στην Ελλάδα, με πρώτο το φημισμένο Πανταβρέχει, που προσελκύουν φίλους της άγριας φύσης από όλον τον κόσμο.

Αλλά και οι άλλες περιοχές της Ευρυτανίας, οι λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένες, όπως τα φημισμένα χωριά των Αγράφων, είναι αγαπημένοι προορισμοί όσων αναζητούν την αυθεντική εμπειρία της ορεινής Ελλάδας, μακριά από τα πολυσύχναστα, κοσμικά, τουριστικά χωριά.

Η Ευρυτανία είναι παράδεισος του αθλητικού τουρισμού. Λίγα μέρη στην Ελλάδα προσφέρουν τόσες ευκαιρίες για δράση και περιπέτεια, συνδυασμένες μάλιστα με μια φύση απαράμιλλης ομορφιάς και καθαρότητας. Ταυτόχρονα είναι ένας τόπος όπου η λαϊκή παράδοση της ορεινής Ελλάδας είναι ζωντανή και ανοιχτή στον επισκέπτη, που μπορεί να την χαρεί στα παραδοσιακά χωριά της, στα λαϊκά μνημεία της, στις αυθεντικές τοπικές γεύσεις της.

Η Ευρυτανία καλωσορίζει κι αυτόν που αναζητά την ήρεμη αναψυχή της καθαρής φύσης, κι αυτόν που επιθυμεί την δράση και την περιπέτεια μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας ομορφιάς. Κι ίσως κι οι δύο τους να συναντήσουν εδώ, κάπου κρυμμένη, την πηγή της ζωής.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.