ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Πολύ κοντά στην Καβάλα (17 χλμ) βρίσκεται ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, ένα από τα σημαντικότερα σύνολα μνημείων όλης της Μακεδονίας. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι σημαντικός τόσο για τα αρχαία του μνημεία, όσο και για τα χριστιανικά του. Οι Φίλιπποι άλλωστε φιλοξένησαν την πρώτη Εκκλησία στον ευρωπαϊκό χώρο, ιδρυμένη από τον Απόστολο Παύλο το 49 μ.Χ.

 

 

 

Στον αρχαιολογικό χώρο, μεταξύ των πολλών μνημείων, ξεχωρίζουν:

 

 

Το αρχαίο θέατρο, που κτίσθηκε από τον Φίλιππο Β΄στα μέσα του 4ου αι. π.Χ. και γνώρισε πολλές μετατροπές στα Ρωμαϊκά χρόνια. Σήμερα φιλοξενεί εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων.

 

 

 

 

 

 

 

Η ρωμαϊκή αγορά, με τμήμα της περίφημης Εγνατίας οδού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Οι παλαιοχριστιανικές βασιλικές και το παλαιοχριστιανικό “Οκτάγωνο”, καθώς και η θρυλούμενη “φυλακή του Αποστόλου Παύλου”.

 

 

 

 

Επίσης στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων, με εκθέματα τόσο από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και από τον προϊστορικό οικισμό Ντικιλί Τας.

 

 

 

Σχεδόν 2 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων βρίσκεται ο πολύ σημαντικός προϊστορικός οικισμός Ντικιλί Τας, όπου η ανασκαφική έρευνα συνεχίζεται υπό την αιγίδα της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, του Ινστιτούτου Αιγιακής Προϊστορίας, του National Geographic Society (πρόγραμμα για το νεολιθικό κρασί) και του γαλλικού Εθνικού Γραφείου Έρευνας (Agence Nationale de la Recherche). Ο οικισμός καλύπτει μια περίοδο 2500 χρόνων, από το 6500 π.Χ., που πρωτοκατοικήθηκε.

 

 

 

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.