ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στην ανατολική πλευρά της πόλης απλώνεται η πλατιά, μεγάλη και οργανωμένη αμμουδιά Περιγιάλι, δίπλα στο ομώνυμο γραφικό λιμανάκι. Λίγο πιο ανατολικά, οι λάτρες της ησυχίας θα ανακαλύψουν τους τρεις μικρούς γραφικούς όρμους της Άσπρη Άμμου, με την αψεγάδιαστη αμμουδιά.

Αλλά και γύρω από την χερσόνησο της Παλιάς Πόλης ένα πλήθος από μικρές θέσεις στις βραχώδεις ακτές προσφέρονται για κολύμπι, σε όσους αγαπούν να απολαμβάνουν την θάλασσα μακρια από τις πολύβουες πλαζ.

Στο δυτικό άκρο της πόλης βρίσκεται η μεγάλη και πολύ καλά οργανωμένη αμμουδιά Καλαμίτσα. Ενώ λίγο μέτρα δυτικότερα, πίσω από τον κατάφυτο ακρωτήρι που ορίζει την καλαμίτσα στα δυτικά, βρίσκεται ο γραφικός αλλά και πολύ οργανωμένος και κοσμικός όρμος Μπάτης.

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Μόλις 9 χλμ ΝΔ από το λιμάνι της Καβάλας βρίσκεται το Παλαιό Τσιφλίκι με την θαυμάσια αμουδιά του και ο γραφικός όρμος Τόσκα.

Συνεχίζοντας πιο ΝΔ, συναντάμε μετά από 4 χλμ τον πλατύ κόλπο της Νέας Ηρακλείτσας με την εξαιρετική αμμουδιά της, και αμέσως μετά (5 χλμ) την Νέα Πέραμο με τον θαυμάσιο, κλειστό Όρμο Ελευθερών. Το νότιο άκρο του όρμου σχηματίζεται από την Χερσόνησο Βρασίδα με τους γραφικότατους, μικρούς, αμμουδερούς ορμίσκους. Αμέσως μετά την χερσόνησο ακολουθούν, παράλληλα με την παλιά εθνική οδό για Θεσσαλονίκη, ατελείωτες αμμουδιές και αμμοθίνες.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.