ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

70 χλμ συνεχούς ακτογραμμής, από τον υδροβιότοπο του Αλιάκμονα, στο βόρειο άκρο της Πιερίας, μέχρι τους Νέους Πόρους, στο νότιο άκρο, κάνουν την Πιερία έναν καταπληκτικό προορισμό για όσους αγαπούν τον παραθαλάσσιο παραθερισμό.

Πλατιές ακτές με πλούσια χρυσή άμμο και διαλείμματα από βότσαλα και πευκώνες, με τις περισσότερες να διαθέτουν οργανωμένες τουριστικές υποδομές, κοσμοπολίτικο περιβάλλον και έντονη νυχτερινή ζωή.

Ξεκινώντας από τα Βόρεια και κατεβαίνοντας προς το Νότο, οι παραλίες της Πιερίας:

Μεθώνη - Νέα Αγαθούπολη

Περιοχή με φυσική ομορφιά και γραφικότητα που βρίσκεται δίπλα στο Δέλτα του Αλιάκμονα. Εδώ οι διακοπές μπορούν να συνδυαστούν με την εμπειρία του διεθνώς αναγνωρισμένου υδροβιότοπου. Οι περιοχή εἰναιπολύ γνωστή και για τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες της, που διατηρούν την γαστρονομική παράδοση της Πιερίας.

Απέχει 26 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μεθώνης) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Μακρύγιαλος

ΜακρύγιαλοςΑμμώδης οργανωμένη ακτή με πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Η περιοχή διαθέτει μια από τις σημαντικότερες μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας και, φυσικά, πλήθος από γραφικές ψαροταβέρνες, που προσφέρουν παραδοσιακή μαγειρική των παραγόμενων στην περιοχή οστράκων, καθώς και τουριστική υποδομή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Απέχει 22 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Πύδνα

Οργανωμένη ακτή με χρυσαφένια αμμουδιά πολύ κοντά στην Αρχαία Πύδνα. Δίπλα στη ακτή της Πύδνας βρίσκεται η ήσυχη και απομονωμένη γραφική ακτή στη Κούτσουρο.

Απέχει 21 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Κορινού ή Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Αλυκών Κίτρους ή Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Αλυκή Κίτρους

Αμμώδης ακτή πολύ κοντά στην λιμνοθάλασσα της Αλυκής Κίτρου. Διαθέτει λιμάνι με αγκυροβόλιο για τα μικρά σας σκάφη, καθώς και πλήρεις τουριστικές υποδομές.

Απέχει 20 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Κορινού ή Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Αλυκών Κίτρους ή Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Παραλία Κορινού

Πλατιά αμμώδης ακτή, μήκους πολλών χιλιομέτρων, με ρηχή θάλασσα. Κατά μήκος της ακτής θα βρείτε κάθε είδους τουριστικές υποδομές.

Απέχει 11 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Κορινού), την παραλιακή επαρχιακή οδό Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης και το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορινού.

Παραλία Κατερίνης

Παραλία ΚατερίνηςΚοσμοπολίτικη ακτή, με έκταση πολλών χιλιομέτρων, με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα. Κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από μεγάλο αριθμό τουριστών. Ο μεγάλος αριθμός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και ενοικιαζομένων δωματίων όλων των κατηγοριών, τα πολλά εστιατόρια και οι ταβέρνες με την ελληνική και διεθνή κουζίνα, η πλούσια αγορά, τα θαλάσσια σπορ, οι σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και η μεγάλη ποικιλία σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης αποτελούν εγγύηση για αξέχαστες διακοπές. Διαθέτει λιμάνι για τα μικρά σας σκάφη.

Απέχει μόλις 8 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75, την παραλιακή επαρχιακή οδό Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.

Ολυμπιακή Ακτή

Εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα. Κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών. Έχει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, με πλήθος από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπανγκαλόους και κάμπινγκ, πολυάριθμα εστιατόρια και ταβέρνες κάθε είδους. Τα πολλά και ποικίλα κέντρα διασκέδασης την καθιστούν δημοφιλή, σε όσους αγαπούν την νυχτερινή διασκέδαση.

Συνδέεται με την ακτή της Παραλίας Κατερίνης με φωταγωγημένη παραλιακή λεωφόρο, με παράλληλο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο για νυχτερινούς περιπάτους και αξέχαστα πρωινά.

Απέχει μόλις 8 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75, την παραλιακή επαρχιακή οδό Νέας Αγαθούπολης - Ολυμπιακής Ακτής και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.

Βαρικό Λιτοχώρου

Ήσυχη, γραφική ακτή, μεγάλου μήκους, που συνδυάζει βότσαλα και άμμο στα πόδια του Ολύμπου. Η αμμουδιά και η ρηχή θάλασσα του Βαρικού την κάνουν πολύ αγαπητή στους επισκέπτες της Πιερίας. Πολλά οργανωμένα κάμπινγκ προσφέρουν φιλοξενία στους λάτρεις της κατασκήνωσης.

Απέχει 10 χλμ από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Βαρικού).

Γρίτσα Λιτοχώρου

Η παραδοσιακή παραλία του Λιτοχώρους είναι μια όμορφη ακτή, με βότσαλα και άμμο. Διαθέτει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές και δέχεται πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο. Στο λιμάνι της Γρίτσας μπορείτε να αγκυροβολήσετε τα μικρά σας σκάφη και να οργανώσετε τις ιστιοπλοϊκές περιηγήσεις σας.

Απέχει 16 χλμ από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (κόμβος Λιτοχώρου) και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιτοχώρου.

Λεπτοκαρυά

ΛεπτοκαρυάΑμμουδιά συνδυασμένη με ψιλό βότσαλο και πλούσια βλάστηση, στον ίσκιο του Ολύμπου. Αυτή είναι η φημισμένη παραλία της Λεπτοκαρυάς. Οργανωμένη και ασφαλής, ιδιαίτερα αγαπητή σε όσους κάνουν οικογενειακές διακοπές. Πολυσύχναστη τους καλοκαιρινούς μήνες, διαθέτει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές με πολλά ξενοδοχεία, πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, σνακ-μπαρ, πολλά καφέ, αναψυκτήρια και νυκτερινά κέντρα, κάνουν την Λεπτοκαρυά έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό.

Απέχει 25 χλμ από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Λεπτοκαρυάς) και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λεπτοκαρυάς.

Παραλία Σκοτίνας

Παραλία ΣκοτίναςΚοσμοπολίτικη και εξαιρετικά οργανωμένη παραλία με χρυσή άμμο στα πόδια του Ολύμπου. Στο πρώην κάμπινγκ του Ε.Ο.Τ. ἐχει την έδρα του το Διεθνές Κέντρο Νεολαίας «Όλυμπος», όπου το καλοκαίρι πραγματοποιείται το Μουσικό Φεστιβάλ Νέων και το Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων.

Απέχει 32 χλμ από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Σκοτίνας) και τον Σιδηροδρομικό Σταθμός Σκοτίνας.

 

Παραλία Παντελεήμονα

Θέρετρο από τα πιο φημισμένα της Βόρειας Ελλάδας. Ακτή από βότσαλα και άμμο, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση.Πολύ οργανωμένη και ασφαλής ακτή, ιδανική για οικογενειακές διακοπές, στην σκιά του περίφημου Κάστρου, όπου το καλοκαίρι λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Ολύμπου.

Βρίσκεται πολύ κοντά στον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες για την ομορφιά του. Εκεί θα συναντήσετε εξαιρετικές ταβέρνες και πρότυπους ξενώνες. Λίγο πιο πάνω από τον οικισμό, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, βρίσκεται η αφετηρία για το αλεξίπτωτο πλαγιάς, που τερματίζει στην παραλία.

Η παραλία Παντελεήμονα, σαν σημαντικός παραθεριστικός προορισμός, διαθέτει άριστες τουριστικές υποδομές κάθε είδους.

Απέχει 33 χλμ από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Παντελεήμονα) και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα.

Πλαταμώνας

Εξαιρετική ακτή από βότσαλα και άμμο, σε ένα περιβάλλον πλούσιας βλάστησης. Οργανωμένη παραλία κατάλληλη για οικογενειακές διακοπές αλλά και για τον επισκέπτη που αγαπά την έντονη διασκέδαση. Διαθέτει λιμάνι για να αγκυροβολήσετε τα μικρά σκάφη σας.

Απέχει 40 χλμ από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Πλαταμώνα) και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα.

Νέοι Πόροι

Νέοι ΠόροιΆλλος ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός της Νότιας Πιερίας. Πλατιά αμμώδης ακτή που προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές και διαθέτει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές κάθε είδους.

Απέχει 42 χλμ από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Ν. Πόρων) και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα.