ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Η πόλη της Καρδίτσας

Η Καρδίτσα είναι από τις ομορφότερες επαρχιακές πόλεις. Καθαρή, νοικοκυρεμένη, με ανοιχτούς χώρους αναψυχής και διασκέδασης. Μια πόλη φιλική και φιλόξενη στον επισκέπτη. Οι πολλοί πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι και οι περιποιημένες πλατείες, είναι απόδειξη ότι η Καρδίτσα είναι μια πόλη που ανήκει στούς πολίτες της κι όχι στο αυτοκίνητο. Πολίτες που αγαπούν την καλή ζωή και την κοινωνική ευθυμία, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες τσιπουράδικα, μεζεδοπωλεία και καφέ.

 

 

 

 

Η Καρδίτσα είναι μια εξαιρετική βάση για να περιηγηθεί κανείς τις ομορφιές της ορεινής περιοχής που την περιβάλλει. Όμως αμέσως ο επισκέπτης θα αναγνωρίσει τις δικές της χάρες και θα φροντίσει να παρατείνει την παραμονή του στην ίδια την πόλη.

 

 

 

 

Τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας

Ο ορεινός όγκος των Αγράφων, παρόλη την άγρια και δύσκολη μορφολογία του, είναι διάσπαρτος από μικρούς γραφικούς οικισμούς. Η ομορφιά τους δεν βρίσκεται τόσο στην αρχιτεκτονική τους, που είναι ταπεινή και φτωχή, όσο στην αρμονική τους ένταξη στο υποβλητικό ορεινό τοπίο. Πάντως, η τουριστική ανάπτυξη πολλών από αυτούς έχει δημιουργήσει πολλές και αξιόλογες τουριστικές υποδομές. Έτσι, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία, διαμένοντας στην περιοχή, να εξερευνήσει ένα μεγάλο μέρος του θαυμάσιου αυτού τόπου.

 

 

 

Γύρω από την λίμνη Πλαστήρα οι οικισμοί Νεοχώρι, Καλύβια, Πεζούλα, Νεράϊδα, Φυλακτή, Μπελοκομίτης, Καστανιά και Κρυονέρι· είναι οι πιο ανεπτυγμένοι τουριστικά, με πολλές υποδομές φιλοξενίας και δραστηριοτήτων αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού στην πανέμορφη λίμνη. Αυτοί δέχονται και το μεγάλο μέρος των χιλιάδων επισκεπτών της, μοναδικής ομορφιάς, λίμνης.

 
Φυλακτή Λίμνη Πλαστήρα

 

 

 

Πιο δυτικά μπαίνουμε βαθύτερα στο ορεινό βασίλειο των Θεσσαλικών Αγράφων, στα χωριά της Αργιθέας. Εκεί θα συναντήσουμε το Πετρίλο, το Πευκόφυτο, το Ανθηρό, την Καλή Κώμη, την Μεταμόρφωση, το Βλάσι, τα Βραγκιανά, τα Κουμπουριανά και, βέβαια, την Αργιθέα. Ενώ πιο νότια, δίπλα στην Ευρυτανία, βρίσκεται το Καροπλέσι, με το θαυμάσιο φαράγγι του Άσπρου

 

 

 

Στα βόρεια της λίμνης υψώνεται ο Ίταμος. Στην περιοχή συναντούμε:

Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Μπαρ, Αξιοθέατα, Ενοικιάσεις, Δραστηριότητες και Αγορά στον τόπο προορισμού

Newsletter
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τμήμα Τουρισμού
+30 2610 454045 (Δευ-Παρ 9:00-17:00)
Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ανάλυση & Σχεδίαση από Knowledge AE      © filoxeno.com

MHTE: 0414Ε70000123001
Espa Image

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.