ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στην πόλη της Καρδίτσας την προσοχή του επισκέπτη προσελκύουν:

 

Το θαυμάσιο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς· ένα εξαιρετικό δείγμα δημόσιας αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αι. Το έξοχο αυτό κτήριο, ένα από τα καλύτερα του είδους στην Ελλάδα, το περιβάλλει μια όμορφη πλατεία, κέντρο της ζωής της πόλης. Ένα σημείο αναφοράς της πόλης.

 

 

 

 

Το αισθητικό άλσος Παυσίλυπο, στην καρδιά της πόλης. Ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής. Μια όαση ομορφιάς.

Το δάσος Χίλια Δέντρα, μόλις 3 χλμ από το κέντρο της πόλης. Ένα ρομαντικό απομεινάρι της φύσης, που περιέβαλλε κάποτε την Καρδίτσα και έδινε αναψυχή στους κατοίκους της, γεμάτο αιωνόβια, πανύψηλα δέντρα.

 

 

Μοναστήρια & Εκκλησίες

Τα βουνά των Αγράφων στολίζονται με σημαντικά μνημεία της εκκλησιαστικής τέχνης· τεκμήρια της ιστορίας του τόπου και της καλαισθησίας του λαού του.

Το μοναστήρι της Πελεκητής είναι ένα έξοχο μνημείο της μεταβυζαντινής λαϊκής αξιωσύνης. Βρίσκεται χτισμένο πάνω σε μιαν εντυπωσιακή ορθοπλαγιά, στα 1400 μ., λίγο έξω από τον οικισμό της Καρίτσας. Ιδρύθηκε στις αρχές του 16ου αι. και οι δύο ναοί του είναι διακοσμημένοι με θαυμάσιες αγιογραφίες του 17ου αι.· από τα καλύτερα δείγματα της τέχνης αυτής της εποχής της λαϊκής αναγέννησης του ελλαδικού χώρου.
Η Μονή Κορώνας είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας. Βρίσκεται δίπλα στο χωριό Μεσενικόλας σε υψόμετρο 800 μ. και δεσπόζει του κάμπου της Καρδίτσας. Το μοναστήρι είναι αυτοκρατορικό ίδρυμα του 12ου αι. και το καθολικό του είναι διακοσμημένο με αξιόλογες τοιχογραφίες του 16ου αι.

 

Η Μονή Πέτρας, στον οικισμό Καταφύγιο, είναι ιδρυμένη την ίδια εποχή με το μοναστήρι της Κορώνας και το καθολικό της είναι διακοσμημένο με έργα του 17ου αι. Το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι του είναι ένα από τα παλαιότερα, πλήρως σωζόμενα της Ελλάδας (1608).

 

Το μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιάς, στην κοινότητα Κουμπουριανών, στέκεται στην κορυφή ενός γιγάντιου βράχου πάνω από τον Πετριλιώτικο ποταμό από τον 17ο αι. και είναι το ιερό τέμενος της Αργιθέας.

 

Επίσης, αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη:

Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος (18ος αι.), νοτιοδυτικά της Δρακότρυπας· καταφύγιο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Το μοναστήρι της Γέννησης Θεοτόκου (17ος αι.) ή Μονής Κατουσίου, στο Ανθηρό. Εντυπωσιακό συγκρότημα της λαϊκής αρχιτεκτονικής.

Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Μπαρ, Αξιοθέατα, Ενοικιάσεις, Δραστηριότητες και Αγορά στον τόπο προορισμού

Newsletter
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τμήμα Τουρισμού
+30 2610 454045 (Δευ-Παρ 9:00-17:00)
Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ανάλυση & Σχεδίαση από Knowledge AE      © filoxeno.com

MHTE: 0414Ε70000123001
Espa Image

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.