ΔΡΑΣΗ & ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τα τοπία του Νομού Καβάλας, ορεινά και παραθαλάσσια, καλούν τον επισκέπτη να τα γνωρίσει και να τα χαρεί μέσα από την ζωντανή εμπειρία τους. Τα θαυμάσια βουνά της περιοχής αποτελούν ιδανικό σκηνικό για πεζοπορία, ορειβασία ή και αναρρίχηση για τους πιο έμπειρους. Οι παραλίες της είναι ό,τι ζητά ο φίλος των θαλάσσιων σπορ.

Στην περιοχή της Καβάλας οι φυσιολατρικές δραστηριότητες έχουν σημείο αναφοράς το όμορφο ορεινό χωριό της Παλαιάς Καβάλας και το μονοπάτι Δρόμος του Νερού.

Στην Θάσο οι δραστηριότητες που μπορεί να χαρεί ο επισκέπτης έχουν πεδία δράσης τόσο το όμορφο όρος Υψάριο, όσο και τις μοναδικές παραλίες της με τα οργανωμένα θαλάσσια σπόρ.

Στο Παγγαίο ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας έχει φροντίσει θαυμάσιες διαδρομές γνωριμίας με το πανέμορφο βουνό, στο οποίο διατηρεί και ένα χαριτωμένο καταφύγιο σε υψόμετρο 1550 μ. Για όποιον ασχολείται με το δύσκολο άθλημα της αναρρίχησης, ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας έχει δημιουργήσει τέσσερα αναρριχητικά πεδία στην βόρεια πλευρά του βουνού.

Όποιος τέλος βρεθεί στην Κεραμωτή και αγαπά την εμπειρία της φυσικής ομορφιάς, πρέπει να επισκεφθεί το Δέλτα του Νέστου και τα Στενά του Νέστου, όπου η φύση ξεδιπλώνει την μαγευτική ομορφιά της και την ζωτική της δύναμη με τρόπο ανεπανάληπτο.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.