ΟΙΚΙΣΜΟΙ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η πόλη της Καβάλας είναι γνωστή σαν μια από τις ομορφότερες πόλεις-λιμάνια της Ελλάδας. Η ομορφιά της αυτή είναι αποτέλεσμα τόσο της έξοχης φυσικής της θέσης, όσο και της πλούσιας κοινωνικής και πολεοδομικής της ιστορίας, που τα σημάδια της στολίζουν τον ιστό της πόλης. Η Παλιά πόλη είναι χτισμένη πάνω στην χερσόνησο της Παναγίας. Η χερσόνησος στέφεται από το μεσαιωνικό κάστρο της Καβάλας, ενώ στα γραφικά δρομάκια της ο επισκέπτης θα μεταφερθεί σε μιαν άλλη ρομαντική εποχή. Οι εμβληματικές Καμάρες, το μεσαιωνικό υδραγωγείο της πόλης και ένα πλήθος από αρχοντικά, δημόσια και ιδιωτικά, κτήρια του παρελθόντος, δίνουν στην πόλη έναν αέρα ιδιαίτερης αρχοντιάς και μια μοναδική προσωπικότητα. Στα ουζερί και τις ψαροτεβέρνες του γραφικού, μικρού λιμανιού των Σφαγείων, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την λαϊκότητα της φημισμένης εργατούπολης και την ξεχωριστή αίσθηση της καλής ζωής, που χαρακτηρίζει τους Καβαλιώτες.

Στα ορεινά του Νομού, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει μικρά και μεγάλα παραδοσιακά χωριά, φιλόξενα κι ανοιχτόκαρδα. Στο Παγγαίο, την όμορφη κωμόπολη Ελευθερούπολη, με τον Παλιό μαχαλά της, τον στολισμένο με τα παλιά μακεδονίτικα σπίτια· την γραφικότατη Μουσθένη, με τα αρχοντόσπιτα, τις βρύσες, τα πέτρινα γεφύρια και τις φημισμένες ταβέρνες· την μαγευτική Μεσορόπη, την πνιγμένη στα νερά και το πράσινο, με το αγαπημένο Μονοπάτι της Μεσορόπης, που η ομορφιά του είναι το όνειρο κάθε φίλου της πεζοπορίας και της φύσης.

Στα παράλια τα ψαροχώρια της Καβάλας περιμένουν τον περαστικό να τον αναπαύσουν και να τον κεράσουν το θαυμάσιο ντόπιο ούζο τους και τους καταπληκτικούς ψαρομεζέδες, για τους οποίους τόσο είναι γνωστή η περιοχή. Ξεχωρίζει η πανέμορφη Κεραμωτή με την φημισμένη παραλία της, την εξωτική χερσόνησο της Αμμόγλωσσας.

Και βέβαια, η Θάσος, το φημισμένο νησί με τους μοναδικούς παραδοσιακούς οικισμούς της, ορεινούς και παραθαλάσσιους, που ελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς φίλους της οικιστικής και φυσικής της ομορφιάς.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.