ΓΕΝΙΚΑ

Η Αχαΐα ξεχωρίζει για τις φυσικές της ομορφιές αλλά και για την πολιτιστική της ανάπτυξη. Χάρη στις ποικίλες εναλλαγές της αποτελεί ιδανική επιλογή για τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Ξεκινώντας από τα πλούσια φυσικά της τοπία, είναι κατάλληλος προορισμός για να απολαύσετε καθημερινές εκδρομές στο δεσπόζον Παναχαϊκό, τα βουνά Ερύμανθος, Χέλμος (ή Αροάνια), Κλώκος, τις παραλίες από την Αιγείρα έως το Ρίον, το “σπήλαιο των λιμνών Καστρίων”, το φαράγγι του Βουραϊκού, το δάσος Στροφυλιάς, τη λιμνοθάλασσα του Πάπα, τη λίμνη του Προκοπίου, τον Αροάνιο ποταμό και σε αμέτρητες ακόμα επιλογές, που μπορείτε να αφεθείτε στη μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος της Αχαΐας.

Πέρα από τις χαλαρωτικές περιπλανήσεις, οι δραστηριότητες που προσφέρονται καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς, αφού μπορείτε να επισκεφτείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων για χιονοδρομία, τον Πατραϊκό Κόλπο για ιστιοπλοΐα, την παραλία της Παναγοπούλας για καταδύσεις και τον ποταμό Λάδωνα για καγιάκ, ράφτινγκ και ποδηλασία.

Ταυτόχρονα, η Αχαΐα με τη μακρά της ιστορία προσφέρει ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο μέσα από τα ιστορικά της μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία της, ζωντανεύοντας τις μνήμες του πολιτισμού από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τα πιο σύγχρονα.

Φυσικά, ξεχωρίζει και για τη σύγχρονη πολιτιστική της προσφορά, αφού φιλοξενεί κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, στηρίζει την καλλιτεχνική έκφραση με τις παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της πόλης, και, βέβαια, διοργανώνει το δημοφιλές Πατρινό Καρναβάλι, πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Με μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα και το Αίγιο, που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους ιδιαιτερότητα και προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε, μέχρι γραφικά παραθαλάσσια θέρετρα δίπλα σε ακρογιαλιές και κεφαλοχώρια με πέτρινα σπίτια στα ορεινά, η Αχαΐα συνθέτει και καλύπτει επιλογές για όλα τα γούστα.

Ο φυσικός πλούτος, οι ιστορικοί τόποι, η πολιτιστική παράδοση, σε συνδυασμό με τις αμέτρητες δραστηριότητες, τους φιλόξενους κατοίκους και τις γαστριμαργικές απολαύσεις συγκεντρώνουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για το ταξίδι σας. Επισκεφτείτε την Αχαΐα όλο το χρόνο!

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.