ΣΠΟΡ

Κολυμβητικός Διάπλους Τορωναίου

Κάθε χρόνο στα μέσα Ιουλίου διοργανώνεται ο Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου κόλπου, όπου μπορούν να συμμετάσχουν κολυμβητές κάθε ηλικίας από όλο τον κόσμο. Πρόκεται για αγώνα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων, που απευθύνεται σε μη επαγγελματίες αθλητές. Οι κολυμβητές καλούνται να καλύψουν μία απόσταση 26 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα της χερσονήσου της Κασσάνδρας μέχρι τη Νικήτη της χερσονήσου της Σιθωνίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν κανένα βοηθητικό μέσο πλεύσης. Έτσι, οι κολυμβητές διασχίζουν όλο τον Τορωναίο κόλπο. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 1971 και πλέον έχει καθιερωθεί στην περιοχή.

 

Καταδύσεις

Ο βυθός της Χαλκιδικής προσφέρει ένα πλούσιο υποθαλάσσιο τοπίο που περιμένει για εξερεύνηση όλους τους λάτρεις του θαλάσσιου κόσμου. Θαλάσσια μονοπάτια, ναυάγια, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, αλλά και ποικιλία τοπίων από αμμώδεις βυθούς και κρυστάλλινα νερά, μέχρι θαλάσσιες σπηλιές και απότομους γκρεμούς, σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε σε όλη τη διάρκεια του έτους! Το νερό είναι φιλικό, γιατί δεν φτάνει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αφού στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχουν ρεύματα. Ιδιαίτερο είναι το ναυάγιο του πλοίου “Μυτιλήνη”, που βρίσκεται βορειοδυτικά του όρμου της Κύψας, βυθισμένο από το 1961, καθώς και το Πόρτο Βαλίτσα στον όρμο του Παλιουρίου, στο βυθό του οποίου μπορεί κανείς να δει μία ποικιλία από θαλάσσια ζώα. Ακόμα, γνωρίστε το υποθαλάσσιο σπήλαιο Έρρικα, στα ανατολικά από το Πόρτο Κουφό και το ναυάγιο του τουρκικού εμπορικού πλοίου, 7 μίλια βορειοανατολικά από το Πόρτο Κουφό. Καταδυτικά Κέντρα και Σχολές Καταδύσεων για αρχάριους και προχωρημένους μπορείτε να βρείτε στη Χανιώτη, στο Πευκοχώρι, στη Σάνη, στο Παλιούρι και στην Ουρανούπολη. Καλή εξερεύνηση!

 

Mountain bike

Όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να γνωρίσουν τη φύση της Χαλκιδικής κάνοντας ποδήλατο στα βουνά της και πολλοί φανς του mountain bike συγκεντρώνονται συχνά στη Χαλκιδική για τις εξορμήσεις τους. Για τους πιο δραστήριους, η Χαλκιδική προσφέρει τις καλύτερες διαδρομές, με διαβάθμιση δυσκολίας, για να αθληθείτε, ενώ απολαμβάνετε τη φύση! Οι πιο δύσκολες, αλλά και πιο περιπετειώδεις διαδρομές βρίσκονται στη χερσόνησο της Σιθωνίας και είναι σχεδιασμένες για να διαρκούν μία ημέρα. Αν δεν μπορείτε να πάρετε μαζί το ποδήλατό σας, σε όλες τις περιοχές της Χαλκιδικής θα βρείτε καταστήματα ενοικίασης και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

 

Golf

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, πολύ κοντά στο Νέο Μαρμαρά, μπορεί κανείς να βρει τις πιο σύγχρονες και άνετες εγκαταστάσεις golf. Το γήπεδο του golf βρίσκεται μέσα στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Porto Carras και καλύπτει συνολικά 77 εκτάρια. Το διάσημο γήπεδο κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960 και πρόσφατα ανανεώθηκε ολοκληρωτικά. Ακόμα και σήμερα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό και σημείο συνάντησης παικτών golf. Λειτουργεί όλο το χρόνο, αξιοποιώντας το μικροκλίμα της περιοχής και διαθέτει club house, practice range, practice green και κατάστημα ειδών golf. Επισκεφθείτε το για μια υπέροχη απόδραση!.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.