ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Η Ευρυτανία είναι παράδεισος του αθλητικού τουρισμού. Λίγα μέρη στην Ελλάδα προσφέρουν τόσες ευκαιρίες για δράση και περιπέτεια, συνδυασμένες μάλιστα με μία φύση απαράμιλλης ομορφιάς και καθαρότητας.

Τα βουνά της είναι γεμάτα θαυμάσια πεζοπορικά μονοπάτια, εύκολα κι ευχάριστα για τους αρχάριους, δύσκολα και περιπετειώδη για τους έμπειρους ορειβάτες κι όλα πανέμορφα.

Η βόρεια πλαγιά του Βελουχιού είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για ορειβατικό σκι. Ενώ βέβαια στην κορυφή του βρίσκεται ένα χιονοδρομικό κέντρο υψηλής ποιότητας.

Τα πολλά φαράγγια των βουνών της, με την άγρια ομορφιά τους, είναι φημισμένοι προορισμοί για canyoning και river trekking.

Τα πολλά χειμαρροπόταμα που την διασχίζουν είναι εξαιρετικές φυσικές πίστες για kayak και rafting.

Στην τουριστικά ανεπτυγμένη ποταμιά του Καρπενησιώτη λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις προσανατολισμένες στις οικογένειες και τα παιδιά, όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με την φύση μέσω της ιππασίας και άλλων ήπιων αθλημάτων.

Τέλος, οι φίλοι της οδήγησης εκτός δρόμου θα βρουν ατελείωτες παρθένες δασικές διαδρομές να χαρούν την άγρια ομορφιά της Ευρυτανίας και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.

 

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.