ΚΑΒΑΛΑ

Ο Νομός Καβάλας είναι μια θαυμάσια μικρογραφία της Ελλάδας. Παρόλο το σχετικά μικρό του μέγεθος, συμπεριλαμβάνει μια μοναδική ποικιλία τοπίων και προορισμών, που καλύπτουν τα περισσότερα γεωγραφικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της πατρίδας μας.

Στο κέντρο του βρίσκεται η πόλη της Καβάλας, μια από τις ομορφότερες πόλεις-λιμάνια της χώρας μας. Μια πόλη γεμάτη μνήμες του παρελθόντος, αλλά και με ένα πολύ ζωηρό, κοινωνικά και πολιτιστικά, παρόν. Μια πόλη που όποιος την γνωρίσει μια φορά, δεν την ξεχνάει ποτέ και επιστρέφει σε αυτήν πάντοτε.

Μπροστά στον κόλπο της Καβάλας βρίσκεται η Θάσος, ο σημαντικότερος νησιωτικός τουριστικός προορισμός του Βορείου Αιγαίου. Ένα νησί με πολλούς και πιστούς φίλους από όλον τον κόσμο. Ένα νησί που συνδυάζει αρμονικά τις χάρες της θάλασσας και του βουνού, του κοσμοπολίτικου παραθερισμού με την εμπειρία της αψεγάδιαστης φύσης.

Στα ορεινά, τόσο της ενδοχώρας του Νομού, όσο και της Θάσου, ο επισκέπτης ανακαλύπτει την Ελλάδα της παράδοσης, της λαϊκότητας, της αυθεντικότητας. Στις παραλίες όλου του Νομού ο επισκέπτης θα βρει ομορφιά, άπλα, καθαρότητα και ανάπαυση. Στις πόλεις και τα χωριά θα συναντήσει την ανοιχτόκαρδη φιλοξενία της Βόρειας Ελλάδας και την φυσική τάση των κατοίκων για την καλή ζωή.

Βουνά, κάμποι, ποτάμια, παραλίες, μνημεία και αρχαιολογικοί θησαυροί από κάθε περίοδο της ιστορίας του τόπου μας· όλα μαζί συνθέτουν ένα μωσαϊκό εικόνων, αισθήσεων και εμπειριών αυθεντικών, που θα πλουτίσουν την ψυχή του επισκέπτη για πάντα.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.