ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Φυσικά αξιοθέατα

Η Κορινθία είναι φημισμένη για την πλούσια φυσική της ομορφιά, που συνοδεύει τον επισκέπτη σχεδόν σε κάθε του βήμα. Όμως κάποια σημεία του Νομού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως:

 • Ο περίφημος Ισθμός της Κορίνθου, που βέβαια ο,τι προσελκύει σήμερα τον επισκέπτη είναι η τεχνητή του διώρυγα, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που έγιναν ποτέ,στην Ελλάδα.


 • Η Λίμνη Βουλιαγμένης δίπλα στο Ηραίο της Περαχώρας, είναι ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας. Στην λίμνη συνδυάζονται ο ιαματικός χαρακτήρας των νερών της, η αρχαιολογική σημασία της περιοχής της, η ομορφιά και η αξία του βιοτόπου και η θαυμάσια παραλία της στον Κορινθιακό. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης.


 • Η Λίμνη Δόξα, είναι άλλο ένα φημισμένο για το κάλλος του υγρό τοπίο της Κορινθίας. Ορεινό και τεχνητό αυτήν την φορά, αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακό και ειδυλλιακό. Η λίμνη είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα ορεινά τοπία της Ελλάδας και δίκαια, αφού η ομορφιά της είναι απαράμιλλη.  Στην ευρύτερη περιοχή αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη ακόμη: η ορεινή
  Λίμνη Δασίου (1600μ. υψόμετρο), η Λίμνη Στυμφαλία, ο σημαντικότερος υδροβιότοπος της Κορινθίας και το μυθικό Σπήλαιο του Ερμή, όπου στην αρχαιότητα θεωρούνταν γενέθλιος τόπος του θεού.

 • Τα λεγόμενα Μετέωρα της Κορινθίας, στον Κάτω Ταρσό, είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο των ανατολικών πλαγιών του Χελμού, που προσελκύει δεκάδες ορειβάτες. Στις σχισμές των γιγαντιαίων ορθοπλαγιών βρίσκεται τρυπωμένη η Παναγιά του Βράχου, ένα χαριτωμένο ναΐδριο που δίνει πνοή στο απόκοσμο τοπίο.


 

Εκκλησίες & μοναστήρια

Οι δεκάδες βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί και μοναστήρια της Κορινθίας μαρτυρούνε το επίπεδο της πολιτιστικής ζωής του τόπου μέσα στους αιώνες. Η λαϊκή φιλοκαλλία του κορινθιακού λαού είναι δείκτης των πνευματικών του αντοχών σε καιρούς δίσεκτους και σκληρούς. Από το πλήθος των λαϊκών αυτών μνημείων ξεχωρίζουν:

 • Το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στον Φενεό.

 • Το αναστηλωμένο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας (Κοίμηση Θεοτόκου) Λέχωβας.

 • Ο ιδιότυπος αρχιτεκτονικά ναός του Αγ. Γεωργίου στην Ζάχολη. Ένας ναός με 17 τρούλους και τρεις τράπεζες. Ένα μνημείο της δημιουργικότητας της λαϊκής αρχιτεκτονικής.


 • Το εντυπωσιακό, λόγω θέσης, μετέωρο μοναστήρι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, στα νότια του Δερβενίου.


 • Το μοναστήρι του Αγ. Βλασίου στα Τρίκαλα. Μεγάλο προσκύνημα της ορεινής Κορινθίας.

 • Ο κομψός, αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά, ναός της Κοίμησης Θεοτόκου στο Στεφάνι, ένα χωριό με πολλές βυζαντινές μνήμες.

  Κοίμηση Θεοτόκου Στεφανίου

Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Μπαρ, Αξιοθέατα, Ενοικιάσεις, Δραστηριότητες και Αγορά στον τόπο προορισμού

Newsletter
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τμήμα Τουρισμού
+30 2610 454045 (Δευ-Παρ 9:00-17:00)
Συνδέσου μαζί μας:
  
Espa Image
Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ανάλυση & Σχεδίαση από Knowledge AE      © filoxeno.com

MHTE: 0414Ε70000123001

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.