ΣΠΟΡ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Η περιοχή της Μεσσηνίας είναι ιδανική για τους φίλους του ποδήλατου. Η πόλη της Καλαμάτας έχει στο μεγαλύτερο μέρος της ποδηλατόδρομους ιδανικούς για βόλτες από το κέντρο μέχρι και την παραλία. Πιο κοντά στη φύση, στα δάση της Μεσσηνίας, αναπτύσσονται μοναδικές διαδρομές για τους ποδηλάτες. ΟΤαΰγετος και όλη η ορεινή Μεσσηνία, κρύβουν υπέροχες διαδρομές για mountain biking. Έτσι, απλά με ένα ποδήλατο μπορεί κανείς να γυρίσει ολόκληρο το νομό και να απολαύσει το φυσικό τοπίο.

 

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει σε εβδομαδιαία βάση εξορμήσεις, πεζοπορίες και αναβάσεις. Λειτουργεί από το 1993 σε εθελοντική βάση και το πρόγραμμα των εξορμήσεών του περιλαμβάνει, εκτός από τον Ταΰγετο, κάθε περιοχή της Μεσσηνίας, και όχι μόνο. Στις δραστηριότητες του Συλλόγου ανήκει η πεζοπορία, η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ορειβατική ποδηλασία και οι ορειβατικές αποστολές. Ο Σύλλογος οργανώνει και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

 

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη μαρίνα της Καλαμάτας βρίσκεται η έδρα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας, που έχει συσταθεί με σκοπό τη διάδοση της Ιστιοπλοΐας. Ο Όμιλος προσφέρει μαθήματα σε ανήλικους και ενήλικους, σε τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Τα μέλη του Ομίλου συμμετέχουν συχνά σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες, με πολλές διακρίσεις. Οι μεγάλες παραλιακές εκτάσεις του νομού Μεσσηνίας είναι το κατάλληλο περιβάλλον για όσους αγαπούν την ιστιοπλοΐα.

 

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, με πολύχρονη παρουσία στην πόλη συμβάλλει στη διάδοση αθλημάτων και δραστηριοτήτων, όχι μόνο ναυτικών. Εδρεύει στην παραλία της πόλης, στην οδό Ναυαρίνου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και τα γραφεία του. Ο Ναυτικός Όμιλος έχει τμήματα κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και σκάκι, στα οποία η συμμετοχή είναι μεγάλη.

 

 

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στην περιοχή του Κορδία, στην Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, λειτουργεί από το 2004 ο Ιππικός Όμιλος της πόλης. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν υπαίθρια ιπποδρόμια, αλλά και club house, από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν προπονήσεις ή αγώνες. Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου διοργανώνεται μία ποικιλία εκδηλώσεων για τους φίλους της ιππασίας.

 

 

ΓΚΟΛΦ

Στη νοτιοδυτική Μεσσηνία, κοντά στην πόλη της Πύλου, στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino, βρίσκεται το Golf Course, ενός από τα μεγαλύτερα γήπεδα γκολφ στην Ευρώπη. Το γήπεδο είναι σχεδιασμένο από πρωταθλητές του γκολφ και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που φτάνουν εκεί για να το απολαύσουν. Στο γήπεδο υπάρχει προπονητής, όπως και όλος ο κατάλληλος εξοπλισμός.

 

 

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Οι φίλοι των extreme sports έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πτήση με αλεξίπτωτο, από την κορυφή Καλάθι, δίπλα στην Καλαμάτα. Πρόκειται για το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το Παρά Πέντε, του οποίου η πίστα βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή της Βέργας, σε υψόμετρο 940 μέτρων. Από το σημείο, πριν ανέβει η αδρεναλίνη, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα ολόκληρης της πόλης από ψηλά!

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.