ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στην ΒΑ πλαγιά των Πιερίων, σε υψόμετρο 1450 μ. Έχει καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα και απέχει μόλις 8 χλμ από το γραφικό Ελατοχώρι και 36 χλμ από την Κατερίνη.

Το συνολικό μήκους που έχουν οι πίστες και το δίκτυο των χιονοδιαδρόμων, που τις συνδέει μεταξύ τους, ξεπερνάει τα 12 χλμ και απευθύνεται σε φίλους του σκι όλων των επιπέδων εμπειρίας.

Πίστες

Το Χ.Κ.Ε. διαθέτει 8 πίστες (δύο από τις οποίες είναι παιδικές-αρχαρίων), όλων των επιπέδων τουριστικού και αθλητικού σκι, με μέγιστο μήκος τα 5800 μ. και μέγιστο διαφορικό υψόμετρο κατάβασης τα 282 μ. Λειτουργεί επίσης πίστα SNOWBOARD μήκους 500 μ. Ακόμη υπάρχουν εγκατεστημένα και δύο BABY LIFT, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου, και το δεύτερο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην περιοχή "ΛΙΘΑΡΙΣΤΡΑ" μήκους 200 μ. για αρχάριους.

Αναβατήρες

Το Χ.Κ.Ε. διαθέτει έναν διθέσιο εναέριο αναβατήρα μήκους 1287 μ. με δυνατότητα μεταφοράς 1200 ατόμων/ώρα, δύο συρόμενους αναβατήρες και δύο baby lift. H συνολική δυνατότητα μεταφοράς είναι 3600 άτομα/ώρα.

Υπηρεσίες

Στην βάση του Χιονοδρομικού κέντρου υπάρχει ένα όμορφο διώροφο Σαλέ, καθώς επίσης και καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και ειδών χιονοδρομίας και σχολή σκι.

Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για πρώτες βοήθειες με μόνιμο γιατρό σε καθημερινή βάση.

Δραστηριότητες

Από το Χ.Κ.Ε. ξεκινούν καταπληκτικές διαδρομές, με σημασμένα και ασφαλή μονοπάτια για τους λάτρες της ορεινής πεζοπορίας. Τα Πιέρια Όρη είναι φημισμένα πολύ πέρα από την πατρίδα μας για την ομορφιά των μονοπατιών τους.

Πρόσβαση

Το Χ.Κ.Ε. απέχει από την Κατερίνη 36 χλμ, ακολουθώντας την διαδρομή της παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Ελασσόνας και στρίβοντας στο 13 χλμ προς Ελατοχώρι.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.