ΣΠΟΡ

Κανό-Καγιάκ-Ράφτινγκ

Από την περιοχή Τρία Ποτάμια μέχρι τη γέφυρα του Αλεξίου στην Αγία Παρασκευή, ο Αχελώος προσφέρει τη δυνατότητα για τα πιο πάνω αθλήματα, ιδιαίτερα όταν ο ποταμός κατεβαίνει ορμητικά. Στη θέση Τρία Ποτάμια υπάρχει σχετικό κέντρο για την οργάνωση και ασφαλή κατάβαση του ποταμού. Κοντινά χωριά για διαμονή είναι η Κρανιά, η Καλλιρρόη και η Πολυθέα.

 

Ορεινή ποδηλασία

Τα Περτουλιώτικα Λιβάδια είναι ο ιδανικός τόπος για το άθλημα.  Το δίκτυο δασικών δρόμων προσφέρεται για ποδήλατο βουνού παράλληλα με την ξενάγηση στον ορεινό όγκο της περιοχής. Όμορφες και εύκολες ποδηλατικές διαδρομές μπορούν να γίνουν με αφετηρία το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου μέσα στο πυκνό δάσος ελάτης της γύρω περιοχής.

 

Αναρρίχηση

Στα Μετέωρα υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά αναρριχιτικά πεδία.

Σε απόσταση μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από την Ελάτη υπάρχει οργανωμένο αναρριχητικό πεδίο στην θέση Κόκκινος Βράχος. Ο Κόκκινος Βράχος έχει ύψος 60μ. και διαθέτει 7 αναρριχητικές διαδρομές με δυσκολίες από VI έως IΧ και αρνητικής κλίσης. Είναι καλά ασφαλισμένες με πλακέτες και ρελέ για ασφαλή αναρρίχηση.

Στην Πύλη υπάρχουν τέσσερα μεγάλα αναρριχητικά πεδία με ποικίλης δυσκολίας διαδρομές για αρχαρίους μέχρι και προχωρημένου επιπέδου αναρριχητές. Συνολικά υπάρχουν περισσότερες από 100 διαδρομές σε καλής ποιότητας ασβεστόλιθο.

 

Αιωροπτερισμός

 

Τα Μετέωρα είναι από τους πιό διάσημους προορισμούς για αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς, Εκατοντάδες φίλοι των αθλημάτων αυτών από όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τους μεγαλειώδεις αυτούς βράχους σαν αφετηρία για μοναδικές πτήσεις ανάμεσα στους βράχους και πάνω από τον κάμπο της Καλαμπάκας.

 

Ιππασία

Στην περιοχή θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για περιηγητική ιππασία με τη συνοδεία έμπειρων οδηγών.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.