ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Sani Festival – Φεστιβάλ στη Σάνη

Από το 1993 μέχρι σήμερα το Φεστιβάλ της Σάνης, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής της Βορείου Ελλάδας, έχει καθιερωθεί στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Η Σάνη, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, προσελκύει κάθε χρόνο το διεθνές ενδιαφέρον του μουσικού κόσμου. Έλληνες και ξένοι μουσικοί συναντιούνται με αφορμή το Φεστιβάλ της Σάνης και γνωρίζουν από κοντά τη Χαλκιδική. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το τριήμερο που είναι αφιερωμένο στη Jazz. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε για να ενώσει τον τουρισμό με τον πολιτισμό. Έτσι, οι επισκέπτες της Χαλκιδικής έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε συναυλίες κάθε είδους μουσικής και να απολαύσουν τον καλοκαιρινό ουρανό. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Λόφο της Σάνης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

Φεστιβάλ Θάλασσας

Κάθε χρόνο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής φιλοξενούν το Φεστιβάλ Θάλασσας. Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, προσελκύουν όχι μόνο τους επισκέπτες, αλλά και τους ντόπιους, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεάματα υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Μεγάλα ονόματα μουσικών καλλιτεχνών και οι καλύτεροι θίασοι της χώρας προσκαλούνται κάθε χρόνο και συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Θάλασσας. Οι διοργανώσεις λαμβάνουν χώρα στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών, που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 2000 θεατές. Μπροστά στο αμφιθέατρο απλώνεται η θέα του Αιγαίου, ενώ στα δυτικά μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα προς τον Όλυμπο. Αν βρεθείτε στη Χαλκιδική το καλοκαίρι, μην το χάσετε!

 

Φεστιβάλ Κασσάνδρας

Ένα σύγχρονο σταυροδρόμι πολιτισμού

Έχοντας περάσει στην τρίτη δεκαετία της ζωή του, από το 1993 που ιδρύθηκε, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.

Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο της δίμηνης λειτουργίας του (Ιούλιος, Αύγουστος), αναδεικνύει και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών από όλες τις μορφές της Τέχνης και της ανθρώπινης έκφρασης (μουσική, τραγούδι, θέατρο, χορός, εικαστικές παρεμβάσεις κλπ), με προδιαγραφές που φροντίζει να κρατιούνται πάντοτε υψηλές και με καλλιτεχνικά δρώμενα και προτάσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν δυναμικό θεσμό που αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς, ένα εντευκτήριο αξιών και ιδεών, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι πολιτισμού. Έναν θεσμό που αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει το χαμηλό γούστο, που αρνείται να διασκεδάσει χωρίς να παιδεύσει.

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.