ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κεντρικό πολιτιστικό γεγονός στην Καρδίτσα είναι τα Καραϊσκάκεια. Ένα Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Ιουνίου. Είναι κυρίως φολκλορικό φεστιβάλ με σκοπό την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, αλλά έχει και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Επίσης στην Καρδίτσα διοργανώνονται:

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου κάθε Μάρτιο

Το φημισμένο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στα τέλη του Οκτωβρίου
Το αφιερωμένο στους απόδημους Διεθνές Φεστιβάλ Μενελαΐδια τον Απρίλιο
Το Διεθνές Παιδικό Φολκλορικό Φεστιβάλ και το Μουσικό Φεστιβάλ Παυσίλυπου τον Αύγουστο
Το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής την τελευταία εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής
Και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικού Τραγουδιού κάθε δεύτερη χρονιά, την Κυριακή των Μυροφόρων

Η ανάγκη για τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και η παλιά αγάπη των κοινοτήτων για κοινούς εορτασμούς, έχουν δημιουργήσει μια σειρά από γιορτές όπου προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και όπου ο επισκέπτης μπορεί να τα γνωρίσει και να γευτεί τον τοπικό πολιτισμό. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα, που ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κάθε Δεκαπενταύγουστο στο ομώνυμο χωριό, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Άλλες τέτοιες εκδηλώσεις είναι το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων στο Μουζάκι, η Γιορτή Κάστανου στον Ελληνόπυργο κι η Γιορτή Πίτας στο Καλλίθηρο

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις δύο οικολογικές γιορτές της Καρδίτσας· την Εαρινή Γιορτή της Φύσης κάθε Απρίλιο και την Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας κάθε Σεπτέμβρη, όπου προβάλονται οικολογικά προϊόντα από όλην την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνοδεύονται από εκδηλώσεις εκπαιδευτικές, πληροφοριακές και καλλιτεχνικές, με κέντρο πάντα την οικολογία.

Η Καρδίτσα είναι ο τόπος που δεν σταματά ποτέ η πολιτιστική δραστηριότητα!

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.