ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

70 χλμ συνεχούς ακτογραμμής, από τον υδροβιότοπο του Αλιάκμονα, στο βόρειο άκρο της Πιερίας, μέχρι τους Νέους Πόρους, στο νότιο άκρο, κάνουν την Πιερία έναν καταπληκτικό προορισμό για όσους αγαπούν τον παραθαλάσσιο παραθερισμό.

Πλατιές ακτές με πλούσια χρυσή άμμο και διαλείμματα από βότσαλα και πευκώνες, με τις περισσότερες να διαθέτουν οργανωμένες τουριστικές υποδομές, κοσμοπολίτικο περιβάλλον και έντονη νυχτερινή ζωή.

Ξεκινώντας από τα Βόρεια και κατεβαίνοντας προς το Νότο, οι παραλίες της Πιερίας:

Μεθώνη - Νέα Αγαθούπολη

Περιοχή με φυσική ομορφιά και γραφικότητα που βρίσκεται δίπλα στο Δέλτα του Αλιάκμονα. Εδώ οι διακοπές μπορούν να συνδυαστούν με την εμπειρία του διεθνώς αναγνωρισμένου υδροβιότοπου. Οι περιοχή εἰναιπολύ γνωστή και για τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες της, που διατηρούν την γαστρονομική παράδοση της Πιερίας.

Απέχει 26 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μεθώνης) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Μακρύγιαλος

Αμμώδης οργανωμένη ακτή με πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Η περιοχή διαθέτει μια από τις σημαντικότερες μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας και, φυσικά, πλήθος από γραφικές ψαροταβέρνες, που προσφέρουν παραδοσιακή μαγειρική των παραγόμενων στην περιοχή οστράκων, καθώς και τουριστική υποδομή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Απέχει 22 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Πύδνα

Οργανωμένη ακτή με χρυσαφένια αμμουδιά πολύ κοντά στην Αρχαία Πύδνα. Δίπλα στη ακτή της Πύδνας βρίσκεται η ήσυχη και απομονωμένη γραφική ακτή στη Κούτσουρο.

Απέχει 21 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Κορινού ή Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Αλυκών Κίτρους ή Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Αλυκή Κίτρους

Αμμώδης ακτή πολύ κοντά στην λιμνοθάλασσα της Αλυκής Κίτρου. Διαθέτει λιμάνι με αγκυροβόλιο για τα μικρά σας σκάφη, καθώς και πλήρεις τουριστικές υποδομές.

Απέχει 20 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Κορινού ή Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Αλυκών Κίτρους ή Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Παραλία Κορινού

Πλατιά αμμώδης ακτή, μήκους πολλών χιλιομέτρων, με ρηχή θάλασσα. Κατά μήκος της ακτής θα βρείτε κάθε είδους τουριστικές υποδομές.

Απέχει 11 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Κορινού), την παραλιακή επαρχιακή οδό Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης και το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορινού.

Παραλία Κατερίνης

Κοσμοπολίτικη ακτή, με έκταση πολλών χιλιομέτρων, με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα. Κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από μεγάλο αριθμό τουριστών. Ο μεγάλος αριθμός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και ενοικιαζομένων δωματίων όλων των κατηγοριών, τα πολλά εστιατόρια και οι ταβέρνες με την ελληνική και διεθνή κουζίνα, η πλούσια αγορά, τα θαλάσσια σπορ,

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.