Είσοδος Μέλους

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στην Καβάλα, ο φιλόμουσος επισκέπτης, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μερικά πολύ αξιόλογα μουσεία.

Το Aρχαιολογικό Mουσείο Καβάλας θεωρείται ένα από τα αξιολογότερα μουσεία της Ελλάδος, καθώς φιλοξενεί εκθέματα από την ευρύτερη πολιτιστική ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και παράλληλα λειτουργεί ως Μουσείο της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής της. Ειδικότερα, σε αυτό εκτίθενται ευρήματα της Νεάπολης, της αρχαίας Αμφίπολης και εκθέματα από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, κυρίως των νεκροπόλεων Οισύμης, Γαληψού και Αβδήρων.

 

 

 

Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας είναι ένα μοναδικό θεματικό μουσείο. Ένα σύγχρονο βιομηχανικό και βιωματικό μουσείο που, με τον πλούτο των εκθεμάτων του και του αρχειακού υλικού του, ξεναγεί τον επισκέπτη στην παραγωγική και κοινωνική ιστορία της πόλης, που στις αρχές του 20ου αι. υπήρξε στον ελληνικό χώρο το μεγαλύτερο κέντρο εμπορικής επεξεργασίας και εξαγωγών καπνού σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

Πολύ αξιόλογο, επίσης, θεματικό μουσείο είναι το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, που, αν και ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, ήδη έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των φίλων των μουσείων και της ναυτικής μας παράδοσης σαν εξαιρετικό στο είδος του μουσείο.

 

 

 

 

Επίσης, κοντά στην πόλη λειτουργούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων, στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Φιλίππων, και το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο των Ελλήνων της Καππαδοκίας,στην Νέα Καρβάλη. Το τελευταίο, μάλιστα, βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το καλύτερο μουσείο της Ευρώπης για το 1997.

 

 

 

Τέλος, κοντά στην Καβάλα, στα Κήπια Ελευθερούπολης, λειτουργεί το ιδιωτικό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θ. Κοκκινίδη.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.