ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Η Θάσος είναι αληθινά περίφημη για τις πολλές και εξαιρετικές παραλίες της. Άλλες οργανωμένες, πολυσύχναστες και κοσμοπολίτικες, κι άλλες πιο ήσυχες και ρομαντικές. Όλες όμως εξαιρετικές και πανέμορφες. Οι πιο πολλές με χρυσή. ψιλή άμμο, αλλά και κάποιες με όμορφες μαρμαρόπετρες και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς. Οι πιο σημαντικές παρουσιάζονται εδώ:

 

Παραλία Λιμένα

Η παραλία του Λιμένα είναι μικρή, αλλά βρίσκετε μέσα στην πόλη της Θάσου, όπου θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ και μπαρ για να περάσετε ευχάριστα.

Παράδεισος

Ο παράδεισος είναι από τις πιο γνωστές κι αγαπητές παραλίες της Θάσου. Το όνοµά της το χρωστά στην ιδιαίτερη ομορφιά του τοπίου της, που θυμίζει εξωτικό σκηνικό. Βρίσκεται 22 χλμ από τον Λιμένα, στα Ανατολικά του νησιού, κοντά στο χωριό Κοίνυρα. Είναι αμμουδιά με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, οργανωμένη και με σχετικά εύκολη πρόσβαση.

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή μαζί με την Χρυσή αμμουδιά αποτελούν τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού και ίσως την πιο διάσημη. Πρόκειται για την παραλία της Σκάλα Ποταμιάς, 13 χλμ από τον Λιμένα στα ανατολικά του. Η παραλία είναι πραγματικά χρυσή αμμουδιά, με ρηχά νερά, ιδανική για παιδιά, οργανωμένη και με εύκολη πρόσβαση. Στη Σκάλα Ποταμιάς υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καταστήματα.

Αλυκή

Στην Αλυκή, 32 χλμ από τον Λιμένα, στα ΝΑ του νησιού, θα βρείτε δυο θαυμάσιες και πολύ δημοφιλείς παραλίες, δεξιά κι αριστερά της χερσονήσου. Παραλίες με λευκή άµμο, βότσαλα και γαλήνια νερά. Η πευκόφυτη χερσόνησος, που είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, δίνει ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο. Η δυτική παραλία είναι πολυσύχναστη, οργανωμένη, με ταβέρνες και ουζερί. Η ανατολική παραλία είναι πιο ήσυχη και όχι τόσο οργανωμένη.

Γκιόλα

Η Γκιόλα δεν είναι παραλία, αλλά μια πανέμορφη φυσική λιμνοθάλασσα, μια βραχώδης πισίνα με νερό πιο ζεστό από της θάλασσας. Είναι γνωστό αξιοθέατο της Θάσου και βρίσκεται λίγο έξω από την Αστρίδα, στον Νότο του νησιού. Η πρόσβαση είναι κάπως δύσκολη και απαιτεί πεζοπορία, αλλά όποιος κάνει τον κόπο να φτάσει μέχρις εκεί, θα αποζημιωθεί με μιαν αξέχαστη εμπειρία.

Ποτός

Η παραλία βρίσκεται μέσα στο χωριό Ποτός και είναι μία οργανωμένη παραλία με καθαρά και ρηχά νερά. Η παραλία του Ποτού είναι πολυσύχναστη και πολύ αγαπητή στην νεολαία, γιατί συνδυάζει την θάλασσα με την διασκέδαση. Πολυάριθμες ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια και μικρά μαγαζάκια την περιβάλλουν από κάθε πλευρά.

Πευκάρι

Το Πευκάρι είναι μια πολύ όμορφη και καθαρή παραλία με πολλά καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στη θάλασσα, μόλις 1 χλμ από τον Ποτό. Το Πευκάρι είναι δημοφιλές για τα θαλάσσια σπορ του, ενώ κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.

Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Μπαρ, Αξιοθέατα, Ενοικιάσεις, Δραστηριότητες και Αγορά στον τόπο προορισμού

Newsletter
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τμήμα Τουρισμού
+30 2610 454045 (Δευ-Παρ 9:00-17:00)
Συνδέσου μαζί μας:
  
Espa Image
Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ανάλυση & Σχεδίαση από Knowledge AE      © filoxeno.com

MHTE: 0414Ε70000123001

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.