ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Κέρκυρα είναι ένα σχετικά μεγάλο νησί. Με έκταση 592 τετ.χλμ, είναι το έβδομο μεγαλύτερο ελληνικό νησί· ενώ ο μεγάλος πληθυσμός της (110.000 κάτοικοι) την φέρνει στην τέταρτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών. Στην έκτασή της αυτή αναπτύσσεται ένα πλήθος από φυσικά και οικιστικά τοπία, αληθινά μεγάλης αξίας.

Η Κέρκυρα είναι ένα αληθινά πράσινο νησί. Η βλάστηση της είναι μια έκρηξη ζωής. Εκατοντάδες είδη αγριολούλουδων, με κορυφαία τα δεκάδες είδη άγριας ορχιδέας, κάνουν το τοπίο της Κέρκυρας ένα πολύχρωμο μυροβόλο μωσαϊκό.

Η εκτεταμένη ακτογραμμή της, με περισσότερα από 200 χλμ μήκος, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από ποικίλες και πανέμορφες παραλίες: Οι ανατολικές ακτές προσφέρουν ήσυχα νερά για κολύμπι, πλούσιο βυθό για εξερεύνηση και σχετικά εύκολη πρόσβαση από την πόλη. Η βoρειoανατολική πλευρά φημίζεται για τα καθαρά νερά και τα πολύχρωμα βότσαλα των ακτών της. Η νοτιοανατολική πλευρά έχει ρηχές αμμουδιές. Οι δυτικές ακτές, τέλος, διαθέτουν τεράστιες, ονειρικά όμορφες, αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά και καλοσχηματισμένα βράχια.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.