ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από το νησί της Κέρκυρας, αναδεικνύοντας την πολιτισμική διαχρονία του νησιού. Στο μουσείο εκτίθεται το μνημειώδες και εντυπωσιακό αέτωμα του ναού της θεάς Αρτέμιδος, που αποτελεί μοναδικό δείγμα αρχαϊκής γλυπτικής διακοσμητικής, μεγάλης αξίας, τόσο καλλιτεχνικής όσο και αρχαιολογικής, καθώς είναι το παλαιότερο σωζόμενο λίθινο αέτωμα της Ελλάδας.

Το περίφημο Μον Ρεπό φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, όπου στεγάζεται η έκθεση των αρχαιολογικών αντικείμενων από τις ανασκαφές της Παλαιόπολης, που καλύπτουν την περίοδο από τους αρχαϊκούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Στον χώρο του ομώνυμου ιστορικού βυζαντινού ναού της Κέρκυρας φιλοξενείται το Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας με την εξαιρετικά πλούσια συλλογή σημαντικών φορητών εικόνων από τον 15ο μέχρι και τον 19ο αι. Στο μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έργα των μεγάλων καλλιτεχνών της κρητικής και επτανησιακής αγιογραφικής σχολής, μεταξύ των οποίων του Μιχαήλ Δαμασκηνού, του Τζάνε, του Βίκτωρα, του Λαμπάρδου, του Τζαφούρη κ.ά.

Το Μουσείο Σολωμού φιλοξενείται στο σπίτι όπου έζησε και εργάστηκε ο εθνικός μας ποιητής. Εδώ ο μέγιστος των νεοελλήνων ποιητών επεξεργάσθηκε το μεγαλύτερο και ωριμότερο μέρος του έργου και δίκαια μπορεί να θεωρηθεί σαν ιερό τέμενος της ελληνικής γλώσσας. Στο Μουσείο φυλάσσεται το γραφείο του ποιητή και εκτίθεται υλικό σχετικό με την ζωή, το έργο, και την εποχή του ποιητή. Εδώ, επίσης, στεγάζεται η πλούσια βιβλιοθήκη του Κέντρου Σολωμικών Σπουδών.

Το Ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου, στην βόρεια πλευρά της Σπιανάδας, φιλοξενεί την Δημοτική Πινακοθήκη και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Το τελευταίο είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει πάνω από 11.000 εκθέματα μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία κ.α.

 

Στο κτήμα της οικογένειας Καποδίστρια στους Ευρωπούλους βρίσκεται το Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια, όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα και ντοκουμέντα του Κυβερνήτη.

Στο Νέο Φρούριο βρίσκεται το αξιόλογο Μουσείο Κεραμικής Τέχνης.

 

Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Μπαρ, Αξιοθέατα, Ενοικιάσεις, Δραστηριότητες και Αγορά στον τόπο προορισμού

Newsletter
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τμήμα Τουρισμού
+30 2610 454045 (Δευ-Παρ 9:00-17:00)
Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ανάλυση & Σχεδίαση από Knowledge AE      © filoxeno.com

MHTE: 0414Ε70000123001
Espa Image

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.