ΜΟΥΣΕΙΑ

Στην περιοχή των Χανίων

 

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στεγάζεται σε έναν θαυμάσιο μνημειακό χώρο, στο καθολικό του ενετικού μοναστηριού του Αγ. Φραγκίσκου. Η συλλογή του περιλαμβάνει ανασκαφικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή μέχρι και την Ύστερη Αρχαιότητα. Δίπλα στο μουσείο βρίσκεται και η όμορφη, μικρή λαογραφική συλλογή Κρητικό Σπίτι.

 

 

 

 

 

Στην Βυζαντινή & Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων εκτίθεται ο μεσαιωνικός καλλιτεχνικός πλούτος της Δυτικής Κρήτης, από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια έως και την Τουρκοκρατία.

 

 

 


Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης είναι από τα πιό όμορφα μουσεία του είδους στην Ελλάδα και περιλαμβάνει υλικό από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής, όπου μεταξύ των άλλων εκτίθεται το μινωικό πλοίο Μινώα, μια πιστή αναπαραγωγή προϊστορικού πλοίου του 15ου αιώνα π.Χ.

     

 

 

 

Το Σπίτι Ελευθερίου Βενιζέλου λειτουργεί σαν μουσειακός χώρος και είναι ένα σημαντικό τεκμήριο της νεώτερης κρητικής και ελληνικής ιστορίας.

 

 

 

 

 

 

 

Στην ιστορική Μονή Τζαγκαρόλων, βόρεια του αεροδρομίου, λειτουργεί το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Αγ. Τριάδας Τζαγκαρόλων με σημαντικά εκθέματα της μεγάλης κρητικής αγιογραφικής τέχνης.

 

Στο φημισμένο μοναστήρι της Χρυσοπηγής βρίσκεται η θαυμάσια
μεταβυζαντινή Συλλογή Μονής Χρυσοπηγής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και το Πολεμικό Μουσείο Χανίων, στον Δημοτικό Κήπο· το Μουσείο Χημείας, στην παλιά πόλη· το Μουσείο Τυπογραφίας, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας·

 

Στον υπόλοιπο Νομό αξίζει να επισκεφθείτε:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου, που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του παλιού ενετοτουρκικού Διοικητηρίου, στο κάστρο της πόλης, και είναι ένα πολύ αξιόλογο μουσείο, με εκθέματα από την προϊστορική εποχή μέχρι τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Την μεταβυζαντινή συλλογή του Μουσείου Γωνιάς, στο ιστορικό μοναστήρι, στο Κολυμβάρι.

Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Μπαρ, Αξιοθέατα, Ενοικιάσεις, Δραστηριότητες και Αγορά στον τόπο προορισμού

Newsletter
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τμήμα Τουρισμού
+30 2610 454045 (Δευ-Παρ 9:00-17:00)
Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ανάλυση & Σχεδίαση από Knowledge AE      © filoxeno.com

MHTE: 0414Ε70000123001
Espa Image

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.