ΜΟΥΣΕΙΑ

Στην περιοχή του Ρεθύμνου

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου είναι από τα παλαιότερα της χώρας. Στεγάζεται στο ενετικό κάστρο της πόλης, την Φορτέτζα και φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα από την προϊστορική εποχή μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

 

 

 

 

 

Πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. Ενα πολύ σύγχρονο (2009) μουσείο, με μεγάλη έκταση και πλούσια συλλογή και δραστηριότητα.

 

 

 

 

 

Το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης στεγάζεται σε βενετσιάνικη κατοικία του 17ου αι. στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Είναι ένα πλούσιο λαογραφικό μουσείο σε απόλυτη αρμονία με τον παραδοσιακό και ιστορικό χαρακτήρα της παλιάς πόλης.

 

 

 

 

Στον θαυμάσιο μνημειακό χώρο του Τεμένους Μασταμπά φιλοξενείται το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, μια εξαιρετική συλλογή φυσικής ιστορίας, παράρτημα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Από την συλλογή ξεχωρίζουν οι νάνοι κρητικοί ελέφαντες, οι νάνοι ιπποπόταμοι και το ροπαλοφόρο ελάφι του Ρεθύμνου (Candiacervus ropalophorus), το οποίο και αποτελεί το λογότυπο του Μουσείου.

 

 

Στον υπόλοιπο Νομό αξίζει να επισκεφθείτε:

 

 

Στην ιστορικώτατη Μονή Αρκαδίου λειτουργεί το Μουσείο Ιεράς Μονής Αρκαδίου, με εκλεκτά δείγματα της μεγάλης κρητικής εκκλησιαστικής τέχνης και τεκμήρια της ιστορίας του μοναστηριού και της Κρήτης.

 

 

 

Στο περίφημο μοναστήρι της Πρέβελης, στα νότια του Νομού, λειτουργεί το Μουσείο Ιεράς Μονής Πρεβέλης με συλλογή εκκλησιαστικής τέχνης από το παλαιό μοναστήρι.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.