ΟΙΚΙΣΜΟΙ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Ομορφιά κι η αρχοντιά της Κέρκυρας δεν σταματά βέβαια στην πόλη, όσο κι αν αυτή είναι ένα στολίδι μοναδικό σε όλην την Μεσόγειο. Ολόκληρο το νησί είναι ένας παράδεισος φυσικής και οικιστικής ομορφιάς.

 

Η Παλαιοκαστρίτσα

Ίσως η πιο φημισμένη περιοχή της Κέρκυρας έξω από την πόλη είναι η Παλαιοκαστρίτσα. Σε αυτόν τον χώρο της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, στην δυτική πλευρά του νησιού και 24 χλμ από την πόλη, βρισκόταν το μεσαιωνικό κέντρο της ζωής του νησιού. Στην πανέμορφη αυτή γωνιά της Κέρκυρας φτάνουμε μέσω μιας διαδρομής από κατάφυτες και μυροβόλες περιοχές, ενώ,πλησιάζοντας την θάλασσα, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η μαγεία του θαλασσινού τοπίου, που συνθέτεται από μικρούς όρμους, θαλάσσια βράχια, σκοπέλους και, φυσικά, το ανοιχτό πέλαγος. Η Παλαιοκαστρίτσα έχει έξι όρμους, με ωραιότερο τον κύριο όρμο της. Ο όρμος της Παλαιοκαστρίτσας είναι κλειστός, πεταλοειδής, με μια θαυμάσια αμμουδιά και ψηλά βράχια στις άκρες της, σαν φύλακες της ομορφιάς της. Στα βράχια αυτά σχηματίζονται μικρά θαλασσινά σπήλαια με κρυστάλλινα και μόνιμα παγωμένα νερά.

 

Στην κορυφή ενός κατάφυτου λόφου, που δεσπόζει του κόλπου, βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας. Είναι ίδρυμα του 13ου αι. και ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού· ένας μοναδικός συνδυασμός της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του κερκυραϊκού τοπίου και της αρχιτεκτονικής φιλοκαλλίας του κερκυραϊκού λαού.Τα πρώτα κτίσματα του μοναστηριού ήταν μέρος παλαιότερου κάστρου, από όπου και το όνομα Παλαιοκαστρίτσα. Η θέααπό το μοναστήρι είναι μοναδική εμπειρία και καλύπτει μια τεράστια έκταση από το Αγγελόκαστρο μέχρι τα Διαπόντια νησιά.

 

Μόλις 4 χλμ δυτικότερα της Παλαιοκαστρίτσας βρίσκεται το

Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Μπαρ, Αξιοθέατα, Ενοικιάσεις, Δραστηριότητες και Αγορά στον τόπο προορισμού

Newsletter
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τμήμα Τουρισμού
+30 2610 454045 (Δευ-Παρ 9:00-17:00)
Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ανάλυση & Σχεδίαση από Knowledge AE      © filoxeno.com

MHTE: 0414Ε70000123001
Espa Image

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.