Είσοδος Μέλους

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Κεφαλονιά έχει μια εξαιρετικά εκτεταμένη δαντελωτή ακτογραμμή. Στο μεγαλύτερό της μέρος είναι βραχώδης με μικρούς γραφικούς κόλπους. Σε αυτούς συναντάμε τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες της. Οι πιο πολλοί από αυτούς είναι προσβάσιμοι μόνο από την θάλασσα, πράγμα που κάνει την Κεφαλονιά παράδεισο των ιστιοπλόων.

Στον Νότο του νησιού συναντούμε πιο μεγάλες και ρηχές αμμουδιές, που συγκεντρώνουν και το μεγάλο τουριστικό φορτίο. Εδώ προτεραιότητα έχει ο οργανωμένος παραθερισμός και οι οικογενειακές ανέσεις. Έτσι η Κεφαλονιά δεν προσφέρει μόνο μεγάλο αριθμό και υψηλή ποιότητα παραλιών, αλλά και μεγάλη ποικιλία επιλογών.

 

Νότος: από το Αργοστόλι μέχρι την Σκάλα.

Η περιοχή αυτή είναι η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά. Εδώ συναντάμε τις περισσότερες τουριστικές υποδομές και τις πιο πολλές και μεγάλες παραλίες. Οι παραλίες που ξεχωρίζουν (κατά σειρά, ξεκινώντας από το Αργοστόλι) είναι:
η Παλιοσταφίδα και ο Μακρύς Γιαλός, δίπλα στο Αργοστόλι·
οι Αμμες, δίπλα στο αεροδρόμιο και η Αβυθος, λίγο μετά το αεροδρόμιο·
ο δημοφιλής και κοσμοπολίτικος Λουρδάς, και λίγο παρακάτω η κρυμμένη Κορώνη·
ο γραφικός Κατελειός και τα ήσυχα Καμίνια δίπλα στην Σκάλα·
και τέλος, η κοσμοπολίτικη, τουριστική Σκάλα, με την απέραντη αμμουδιά.

 

Δύση: από την Σκάλα μέχρι την Αγ. Ευφημία.

Η περιοχή είναι αρκετά ανεπτυγμένη τουριστικά, κυρίως γύρω από τα δυο μικρά λιμάνια του Πόρου και της Σάμης. Εδώ η ακτογραμμή είναι πιο βραχώδης και οι παραλίες λιγότερες, αλλά εξαιρετικές. Κάποιες έχουν πρόσβαση μόνο από την θάλασσα. Ξεχωρίζει η μαγευτική, εξαιρετικά δημοφιλής και οργανωμένη Αντίσαμος, δίπλα στην Σάμη, μια από τις πιο αγαπητές του νησιού.

 

Βόρεια: η χερσόνησος της Ερισσου.

Η βορεινή χερσόνησος του νησιού, από την Αγ. Ευφημία μέχρι το Φισκάρδο, κι από κει μέχρι την Άσσο, έχει εξαιρετικά βραχώδη ακτογραμμή, με λίγες, μικρές, αλλά εξαιρετικά όμορφες παραλίες. Εδώ κυριαρχεί η παρθένα φύση, τα κρυσταλλένια νερά, το βότσαλο κι η χονδρή άμμος. Ξεχωρίζουν (με αυτήν την σειρά):
η Χοργοτά, 7 χλμ από τα Κομιτάτα, η διπλανή τους Αγ. Σοφία· κρυμμένοι, βοτσαλωτοί παράδεισοι, απέναντι από την Ιθάκη·
το Φώκι και η Εμπλυση, δίπλα στο Φισκάρδο· πανέμορφες, μικρές, πράσινες αγκαλιές·
η Κιμηλιά και το Δαφνούδι, στο βορειότατο άκρο· ρομαντικά καταφύγια της φώκιας·
οι Αλατιές και η Αγ. Ιερουσαλήμ, στην δυτική ακτή της χερσονήσου

 

Δυτικά: ο κόλπος του Μύρτου.

Εδώ βέβαια ξεχωρίζει η παραλία του Μύρτου, μια από τις πιο διάσημες παραλίες στον... κόσμο. Γιγάντιοι λευκοί γκρεμνοί, κατάλευκη άμμος και καταγάλανα νερά. Αλλά δεν είναι μόνη. Κατεβαίνοντας νότια οι θαυμάσιες παραλίες διαδέχονατι η μία την άλλη. Η Αγ. Κυριακή και η Βουτή, είναι οι πιο εύκολα προσβάσιμες από αυτές. Αλλά για την παραδείσια, εξωτική Φτέρη χρειάζεται σκάφος.

 

Νοτιοδυτικά: η χερσόνησος της Παλλικής.

Εκτεταμένες, ήμερες, ρηχές αμμουδιές στα ανατολικά, βράχοι και γκρεμνοί στα δυτικά, το τυπικό επτανησιακό σκηνικό. Εδώ ξεχωρίζει βέβαια η παραλία Ξι και ο γειτονικός Μεγάλος Λάκκος, με την μοναδική στην Ελλάδα αμμουδιά στο χρώμα της κόκκινης ώχρας. Πολύ οργανωμένες και πού φιλικές στις οικογένειες, γι’ αυτό και πολύ δημοφιλείς. Για όσους αγαπούν την ηρεμία της μαγευτικής και άγριας φύσης, υπάρχουν τα Λαγκαδάκια και οι, εντυπωσιακής ομορφιάς, Πετανοί στα δυτικά (13 χλμ από το Ληξούρι). Στα βόρεια της χερσονήσου (17 χλμ από το Ληξούρι) βρίσκεται ο απομονωμένος Αθέρας, μια από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.