Η ΑΙΓΙΝΑ

Το νησί της Αίγινας βρίσκεται στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, ανάμεσα Αττική και Πελοπόννησο, σαν γέφυρα των δύο, αλλά και σαν βασίλισσα του μικρού αρχιπελάγους του ιστορικού αυτού κόλπου.

Η μεγάλη ανοικοδόμηση του νησιού δεν έχει βλάψει την αυθεντική φυσική και οικιστική ομορφιά του, που το έκανε τόσο αγαπητό από νωρίς. Αν και είναι από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, χάρη και στην εγγύτητά του με τον Πειραιά, καταφέρνει να δέχεται χιλιάδες επισκεπτών διατηρώντας τον χαρακτήρα και την ομορφιά του.

Το προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου, ένας αληθινά διεθνής θρησκευτικός προορισμός, φέρνει στο νησί πολλές χιλιάδες επισκέπτες κάθε... εβδομάδα, από όλον τον κόσμο, συμβάλλοντας στον ήδη πλούσιο τουρισμό του νησιού. Κι όταν λέμε πλούσιο, δεν μιλάμε μόνο για αριθμούς αλλά και για την ποικιλία των ενδιαφερόντων που το νησί προσφέρει. Γιατί η Αίγινα είναι ένα νησί για όλα τα γούστα: Είναι ένα όμορφο παραθεριστικόκαταφύγιο, με όμορφες ακτές και παραθαλάσσια χωριουδάκια, αλλά και ένας σημαντικός αρχαιολογικός προορισμός, με κορυφαίο βέβαια μνημείο τον ναό της Αφαίας, το σημαντικότερο αρχαϊκό μνημείο της Ελλάδας. Είναι, όμως, και μια αγαπημένη επιλογή των φίλων του φρέσκου ψαριού, που συνηθίζουν να χαίρονται μια βόλτα στις εξαιρετικές ψαροταβέρνες και τα ουζερί της Αίγινας, της Αγίας Μαρίνας ή της Πέρδικας.

Η Αίγινα έχει μια ομορφιά φιλόξενη, ένα τοπίο που αποπνέει καλοσύνη και που το εξοικειώνεσαι αμέσως. Στην Αίγινα ο επισκέπτης νιώθει ότι βρίσκεται στο σπίτι του, ότι επιστρέφει στο πατρικό του. Αυτή η αίσθηση είναι που κάνει την Αίγινα τόσο αγαπητή.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.