ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Tο μέγεθος και ο φυσικός πλούτος του νησιού εγγυώνται ένα πλήθος επιλογών αναψυχής και δραστηριοτήτων στον επισκέπτη του. Οι πολλές οργανωμένες παραλίες παρέχουν τις υποδομές για όλα τα θαλάσσια σπορ που έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του παραθαλάσσιου παραθερισμού. Τα βουνά της Λέσβου είναι το ιδανικό πεδίο για άθληση και αναψυχή στην φύση. Πιο ειδικά:

Καταδύσεις. Η γεωτεκτονική ιστορία του νησιού το έχει προικίσει με εξαιρετική ακτογραμμή, ιδανική για καταδύσεις.

Ιστιοπλοΐα. Το πλήθος από μικρούς και μεγάλους κόλπους και νησάκια που περιβάλλουν το νησί, το κάνουν έναν πολύ ενδιαφέροντα τόπο ιστιοπλοϊκής περιήγησης.

Surfing. Οι βόρειες, κυρίως, και δυτικές ακτές, με τους ισχυρούς ανέμους είναι εξαιρετικές για όσους λατρεύουν να τρέχουν πάνω στα κύματα.

Θαλάσσια περιήγηση. Οργανωμένες περιηγήσεις στα δυσπρόσιτα σημεία της ακτογραμμής φέρνουν τον επισκέπτη κοντά στην θαυμαστή φυσική ομορφιά της Λέσβου.

Πεζοπορία. Στην Λέσβο οι αξιόλογες πεζοπορικές-ορειβατικές διαδρομές είναι αληθινά ατέλειωτες. Ορεινά μονοπάτια, φαράγγια, σπήλαια και καταρράκτες, περιμένουν τους φυσιολάτρες επισκέπτες να τα ανακαλύψουν. Και χρειάζονται πολλά ταξίδια για να τα γνωρίσουν όλα. Ειδικές διαδρομές με στοχευμένο φυσιολατρικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον έχουν χαραχθεί και οργανωθεί για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον φυσικό πλούτο του νησιού.

Όμως οι δυνατότητες περιήγησης δεν εξαντλούνται βέβαια μόνο στην πεζοπορία. Ιππασίαορεινή ποδηλασία4Χ4, έχουν πλήθος από επιλογές “πίστας”.

Παρατήρηση πουλιών. Στο νησί λειτουργούν επτά παρατηρητήρια πουλιών, όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τον ορνιθολογικό πλούτο της Λέσβου.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.