ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ)

Πέρα από την μοναδική Πόλη της Ρόδου και το υπόλοιπο νησί είναι ένα από τα πλουσιότερα σε ομορφιές, πολιτιστικές και φυσικές, της Ελλάδας. Είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίσει κανείς τις ομορφιές του νησιού σε μία επίσκεψη. Ένας μικρός κατάλογος των πιο χαρακτηριστικών σημείων του νησιού, που πρέπει επισκέπτης να γνωρίσει είναι ο ακόλουθος:

Η παραδοσιακή κωμόπολη της Λίνδου αναγνωρίζεται σαν ένα από τα ομορφότερα οικιστικά αξιοθέατα του Αιγαίου. Τα πανέμορφα, λουλουδιασμένα σοκάκια της και τα παραδοσιακά της καπετανόσπιτα διαφημίζουν την ελληνική ομορφιά σε όλον τον κόσμο. Στην κορυφή του βράχου πάνω από τον γραφικότατο οικισμό βρίσκεται η Ακρόπολη της αρχαίας Λίνδου, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία στον κόσμο. Η συνολική εικόνα της Λίνδου είναι τέτοιας ομορφιάς και σύνθεσης που μοιάζει σκηνοθετημένη να μαγεύει τον επισκέπτη.

    

Η Ακρόπολη της αρχαίας Ιαλυσού είναι ένα ακόμη θαυμάσιο μνημείο, που κάποιος πρέπει να επισκεφθεί στο νησί. Στον μαγευτικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται και το φημισμένο για την αρχιτεκτονική του ομορφιά μεσαιωνικό μοναστήρι της Παναγίας του Φιλερήμου, το ιερό τέμενος του Τάγματος των Ιπποτών της Ρόδου.

Η Αρχαία Κάμειρος ήταν μία από τις αρχαίες πόλεις του νησιού. Ο αρχαιολογικός της χώρος διασώζει δομές της πόλης και προσφέρει στον επισκέπτη ένα ακόμη ρομαντικό σκηνικό.

Ίσως το πιο φημισμένο από τα πολλά φυσικά αξιοθέατα του νησιού είναι η μοναδική Κοιλάδα των Πεταλούδων, στον Καλαμώνα. Πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο που αποτελεί τον βιότοπο για την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria, που κατακλύζει κάθε γωνιά του από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ρόδου.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.