Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Χτισμένο στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου, το Κιλκίς είναι μία σύγχρονη πόλη που διατηρεί στοιχεία από την παράδοσή της. Πολύ κοντά σε πανέμορφα φυσικά τοπία, το Κιλκίς ενδείκνυται για να εγκατασταθείς εκεί και να οργανώνεις μικρές εξορμήσεις στις γύρω περιοχές.

Το κέντρο της πόλης, ιδανικό για χαλαρή βόλτα, είναι για όλα τα γούστα. Βρίσκει κανείς από παραδοσιακά ταβερνάκια με ντόπιους μεζέδες μέχρι μοντέρνες καφετέριες και μπαρ. Στο Κιλκίς δεν γίνεται να βαρεθείς, μιας που σε όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα πρωτότυπο είναι το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, που το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο, που παρουσιάζει αξιόλογα ευρήματα από τις ανασκαφές σε όλο το νομό, καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο που διατηρεί ζωντανές τις τοπικές παραδόσεις μέσα στο χρόνο.

Ο λόφος του Αγίου Γεωργίου πάνω από την πόλη είναι για όλες τις ώρες της ημέρας. Ανηφορίζοντας το πρωί, απολαμβάνεις τη θέα της πόλης από ψηλά. Εκεί βρίσκεις το Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου, για μια αξέχαστη επίσκεψη. Τα απογεύματα ανεβαίνουν στο λόφο οι πιο ρομαντικοί, για να απολαύσουν το σούρουπο.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.