ΠΙΕΡΙΑ el

Πιερία, ένας τόπος ιδανικός για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Φημισμένη για τους ορεινούς προορισμούς της, αγαπητή για τις ατέλειωτες ακτές της. Ένας τόπος με μεγάλο μυθικό παρελθόν, και με πλούσιο τουριστικό παρόν. Ελκυστική για κάθε είδους επισκέπτη. Προσιτή όσο λίγοι προορισμοί. Μια μικρή, γενναιόδωρη αγκαλιά.

Η Πιερία φιλοξενεί βουνά μεγάλα και φημισμένα από τα πανάρχαια χρόνια. Ο Όλυμπος και τα Πιέρια είναι βουνά με ιδιαίτερη θέση στην ιστορική μνήμη της Ελλάδας, αλλά και στην επανεύρεση των βουνών, σαν προορισμών αναψυχής κι αναζωογόνησης, από τον σύγχρονο άνθρωπο. Σημαντικοί πόλοι έλξης για τους φυσιολάτρες και τους λάτρες των χειμερινών σπορ.

Στις πυκνά δασωμένες πλαγιές τους ο επισκέπτης ανακαλύπτει γραφικά και φιλόξενα χωριά, που θα τον ανταμείψουν για το ταξίδι του με την ομορφιά τους, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, αλλά και το ανοιχτόκαρδο τραπέζι τους.

Στα πόδια τους ο επισκέπτης θα χαρεί τις εξαιρετικές παραλίες της Πιερίας, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα θαυμάσια μνημεία που την στολίζουν σαν ορόσημα της μακράς πολιτιστικής της διαδρομής.

Η Πιερία, με έναν λόγο, είναι ένας τόπος σύνθεσης, όπου ο επισκέπτης μπορεί εύκολα και ευχάριστα να συνδυάσει την προσωπική του αναψυχή με την εμπειρία της αυθεντικής Ελλάδας σε κάθε της διάσταση· ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτιστική.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.