ΓΕΝΙΚΑ el

Στο νομό Ηλείας βρίσκεται η αρχαία Ήλιδα, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Πελοποννήσου και αρχαία πρωτεύουσα της Ηλείας που φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δεν υφίσταται αρχαιολογικός χώρος σ’ ολόκληρο τον κόσμο με τόσο στενή αναφορά προς τη σημερινή πραγματικότητα σαν αυτόν της Ολυμπίας. Το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα. Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ένας από τους πιο σημαντικούς και επιβλητικούς της αρχαιότητας, στέκεται επιβλητικός στο γυμνό και φαλακρό τοπίο στις Βάσσες της Φιγάλειας.

 

Αξίζει να επισκεφθείτε: Το μοναδικής ομορφιάς Δάσος Στροφιλιάς, τους Καταρράκτες του Νέδα, τη περίφημη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, Το μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι στην Κυλλήνη και τον παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό χώρο και Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης τα διάσημα μοναστήρια: Μονή Κρεμαστής και Μονή Σεπετού, το Φαράγγι Αρήνης, τα Λουτρά του Καϊάφα και το Κατάκολο.

 

Σημεία αναφοράς για καλοκαιρινές διακοπές είναι οι περίφημες παραλίες τηςΣκαφιδιάς και της Ζαχάρως, η Παραλία Κάτω Σαμικού, το Αρκούδι, η Κυλλήνη, οι Θίνες στο Βαρθολομιό και η Κουρούτα απέναντι από την Αμαλιάδα κ.ά.

 

Ένα μεγαλειώδες και μοναδικό στο είδος του οικοσύστημα βρίσκεται μόλις 4 χλμ από την υπέροχη αμμώδη παραλία της Ζαχάρως και περιλαμβάνει τα Λουτρά Καϊάφα, την ομώνυμη λίμνη, το πευκοδάσος της Στροφυλιάς και το γνωστό από τη μυθολογία όρος Λαπίθα. Η ομορφιά της περιοχής είναι ανυπέρβλητη. Η έκταση της λίμνης Καϊάφα φτάνει τα 6.000 στρέμματα, ενώ στο μέσο της λίμνης υπάρχει το γραφικό νησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Πέρα από τα ιαματικά λουτρά, η λίμνη Καϊάφα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα για μια σειρά από θαλάσσια σπορ, όπως καγιάκ, ιστιοπλοΐα και θαλάσσιο σκι.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.