Είσοδος Μέλους

Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ el

Η ξεκούραση από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν είναι μακριά! Χρειάζονται μόνο λίγες ώρες ταξιδιού για να απολαύσουμε ένα ξέγνοιαστο διήμερο, που θα μας ανανεώσει. Άνετα προσβάσιμη με σύντομο ταξίδι από την Αθήνα, την Πελοπόννησο και τις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, η Ναύπακτος προσφέρεται για ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου με την παρέα ή την οικογένεια.

Γραφική πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά και με θέα στη θάλασσα, η Ναύπακτος διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της γοητεύοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το έντονο ιστορικό στοιχείο, λόγω των μνημείων και του βενετσιάνικου λιμανιού και κάστρου, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ζωή της πόλης, γοητεύουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Τα διατηρητέα κτίρια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, ο λόφος με το βενετσιάνικο κάστρο και τη θέα στη θάλασσα, μας προκαλούν να τα γνωρίσουμε.

Απολαύστε έναν καφέ στην πλατεία του λιμανιού υπό τη σκιά των πλατάνων κι έπειτα περπατήστε περιμετρικά για να ανακαλύψετε την ιστορία του. Στο δυτικό βραχίονα του βενετσιάνικου λιμανιού θα βρείτε το άγαλμα του Ισπανού λογοτέχνη Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που συμμετείχε στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571, αλλά και του Γεώργιου Ανεμογιάννη, ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Κατευθυνθείτε προς το λόφο για να επισκεφθείτε το βενετσιάνικο κάστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Ευρώπης, που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία της περιοχής. Ανηφορίζοντας επισκεφθείτε τον Πύργο Μπότσαρη, που φιλοξενεί έκθεση αντιγράφων από πίνακες, χάρτες και σχέδια σχετικά με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Συνεχίζοντας προς το κάστρο θα σας αποκαλυφθεί όλη η θέα προς την πόλη, τον Κορινθιακό και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου!

Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης, με κυριότερο το Στενοπάζαρο, την παλιά αγορά της πόλης, που σήμερα σφύζει από ζωή. Εκεί μπορείτε να βρείτε καφετέριες, εστιατόρια, αλλά και παραδοσιακά ταβερνάκια και ουζερί, για να δοκιμάσετε τις γεύσεις της περιοχής.

Στο τέλος του Στενοπάζαρου θα συναντήσετε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου κι έπειτα το Δημαρχείο της πόλης. Αν βρεθείτε στην πόλη στη γιορτή του πολιούχου, επισκεφθείτε την εμποροπανήγυρη που ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου και διαρκεί για μία εβδομάδα. Στα Παζάρια μπορείτε να βρείτε προϊόντα των τοπικών παραγωγών, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχει λούνα-παρκ για τα παιδιά.

Για μια σύντομη απόδραση, επιλέξτε την Ορεινή Ναυπακτία, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τα πεζοπορικά μονοπάτια και να κάνετε δραστηριότητες, όπως rafting, στον ποταμό Εύηνο. Στα παραδοσιακά ορεινά χωριά αξιοποιήστε τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις για να έρθετε σε επαφή με τους φιλόξενους κατοίκους. Στην Κεντρική Ναυπακτίας, περίπου μία ώρα από τη Ναύπακτο, επισκεφθείτε τη Γιορτή Μανιταριών την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και δοκιμάστε συνταγές φτιαγμένες με τα μανιτάρια της περιοχής. Ενώ στην Άνω Χώρα μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά προϊόντα στη Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου κάθε Οκτώβριο.

Έχοντας δοκιμάσει τις τοπικές γεύσεις, έχοντας χαλαρώσει στη γραφική πόλη, έχοντας διασκεδάσει χάρη στη νυχτερινή της ζωή, επιστρέψτε ανανεωμένοι!

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.