ΚΑΛΥΜΝΟΣ el

Κάλυμνος, ένα νησί πολύ ιδιαίτερο, ένα νησί ξεχωριστό. Η Κάλυμνος διακρίνεται από τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων για τον χαρακτηριστικό της λαϊκό πολιτισμό, για την αυθεντική ιδιαιτερότητα των κατοίκων της. Η καλυμνιακή κοινωνία είναι βαθύρριζη όσο λίγες στο Αιγαίο. Μια κοινωνία αυθεντικά θαλασσινή: ναυτικών, ψαράδων και σφουγγαράδων.

Όσο ιδιαίτερη είναι η καλυμνιακή κοινωνία, είναι και η καλυμνιακή φύση. Το νησί είναι χαρακτηριστικά άγριο και βραχώδες, με μοναδικές ορθοπλαγιές και βαθείς βραχοτειχισμένους όρμους. Αυτές οι εντυπωσιακές γεωλογικές διαμορφώσεις έχουν κάνει την Κάλυμνο έναν από τους πιο φημισμένους διεθνώς προορισμούς των φίλων της αναρρίχησης και της ορειβασίας, με αποτέλεσμα στο νησί να έχει αναπτυχθεί ένας ιδιαίτερα νεανικός, αθλητικός και φυσιολατρικός τουρισμός.

Όμως η Κάλυμνος δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις των κάθετων βράχων της. Η Κάλυμνος είναι ένα νησί με όμορφες παραλίες και γραφικότατα ψαροχώρια, που εγγυώνται ήρεμες, παραμυθένιες διακοπές, σωματικής και ψυχικής ανανέωσης. Η Κάλυμνος απευθύνεται στους εραστές της αυθεντικότητας και τους ανταμείβει με την απροσποίητη φυσική και πολιτιστική ομορφιά της.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.