Η ΡΟΔΟΠΗ el

Η Ροδόπη είναι ένας τόπος ελάχιστα γνωστός στους πολλούς κι ακόμα λιγότερο γνωστός σαν τουριστικός προορισμός. Κι όμως αυτό ακριβώς την κάνει να είναι μια πρόκληση για γνωριμία. Κι όχι γιατί απλά είναι “άγνωστη”, αλλά γιατί είναι αληθινά ιδιαίτερη και αυθεντική.

Η Ροδόπη ήταν πάντα ένα σταυροδρόμι. Ο τόπος όπου συναντιόνταν πολιτισμοί, γλώσσες, θρησκείες και λαοί. Κατά κάποιον τρόπο, η Ροδόπη δεν ανήκε ποτέ σε κανέναν από όλους αυτούς που πέρασαν, ρίζωσαν και δημιούργησαν στα χώματά της. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει: Αυτοί ανήκουν στην Ροδόπη, στον τόπο που τους χωρά όλους.

Η Ροδόπη έχει μιαν ιδιαίτερη και μοναδική πολιτισμική ομορφιά, που την συναντά ο επισκέπτης στα γραφικά της χωριά και τις πόλεις με την θαυμάσια παραδοσιακή και νεώτερη αρχιτεκτονική, στα διαχρονικά μνημεία της, στην πολυπολιτισμική της καθημερινότητα, στην σύζευξη του σύγχρονου με το παλιό, του δυτικού με το ανατολίτικο, στην ανοιχτόκαρδη καθημερινή εμπειρία της χαράς της ζωής, στην γενναιόδωρη κουζίνα της.

Η Ροδόπη όμως είναι κι ένας τόπος με πλούσιο φυσικό κάλλος. Με βουνά που η φύση τους είναι αληθινά παρθένα. Με υδροβιότοπους μοναδικής βιοποικιλότητας, αξίας κι ομορφιάς. Με παραλίες που θα τις αγαπήσει κι ο πιο απαιτητικός φίλος της θάλασσας.

Η Ροδόπη είναι στ' αλήθεια ένα κρυμμένο μαργαριτάρι που περιμένει να το ανακαλύψετε, μια απρόσμενη αυθεντική εμπειρία.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.