ΜΥΚΟΝΟΣ el

Το φημισμένο νησί των ανέμων βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Πήρε το όνομά του από τον ήρωα Μύκονο, γιο του Άνιου, βασιλιά της γειτονικής Δήλου, ο οποίος ήταν γιος του Απόλλωνα και της νύμφης Ροιούς. Ο μύθος λέει ότι οι διάσπαρτοι βράχοι του νησιού σχηματίστηκαν στα σημεία όπου ετάφησαν οι Γίγαντες, που εξόντωσε ο Ηρακλής στην Τιτανομαχία.

Έχοντας υπάρξει σημαντικό ναυτικό και πνευματικό κέντρο του Αιγαίου, η Μύκονος γνώρισε σπουδαία ανάπτυξη ανά τους αιώνες, αναπτύσσοντας μια ακμαία οικονομία παρά το άγονο τοπίο και το ξηρό κλίμα της. Στις αρχές του 20ου αιώνα αποτέλεσε τόπο απόδρασης της μποέμ αστικής τάξης, ενώ από τη δεκαετία του ’50 γνώρισε ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και εξελίχθηκε στον κορυφαίο κοσμοπολίτικο προορισμό του Αιγαίου με πιστούς επισκέπτες από όλον τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους και ουκ ολίγες διασημότητες του διεθνούς στερεώματος.

Με μια από τις μαγευτικότερες κυκλαδίτικες χώρες, με το ιερό νησί της Δήλου σε απόσταση αναπνοής, με χρυσαφένιες αμμουδιές και θρυλική νυχτερινή ζωή, η Μύκονος θα σας σαγηνεύσει και θα αποτελέσει σκηνικό αξέχαστων αναμνήσεων.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.