ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ el

Ιδανικός προορισμός για σύντομες εκδρομές!

Το γραφικό Ναύπλιο, με τα πεζοδρομημένα σοκάκια και την υπέροχη παραλία, προσφέρει τα πάντα: Χαλαρές βόλτες για τους ρομαντικούς, δραστηριότητες για τους πιο αθλητικούς, πλήθος μουσείων και ιστορικών μνημείων για τους λάτρεις της ιστορίας!

Λόγω του σύντομου ταξιδιού, το πιο πιθανό είναι να φτάσετε στο Ναύπλιο κατά το μεσημεράκι και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ημέρα σας από την πρώτη στιγμή. Ξεκινήστε με μία βόλτα στην πόλη, περιηγηθείτε στα στενάκια και καταλήξτε στην πλατεία Συντάγματος για καφέ. Αξίζει μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο επιβλητικό ενετικό κτίριο της πλατείας και πραγματοποιεί ειδικές δράσεις για τα παιδιά. Επιλέξτε την παραλία της πόλης για τον απογευματινό περίπατο και χαλαρώστε στα παγκάκια με θέα το Μπούρτζι, το χαρακτηριστικό θαλάσσιο φρούριο.

Στο Ναύπλιο θα ευχαριστηθείτε ποδηλατάδα με τα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα, τα οποία παραλαμβάνετε κατ’ ευθείαν από το κιόσκι, έξω από το Δημαρχείο ή στο Πάρκο Κολοκοτρώνη. Θα βρείτε επίσης ομάδες και ειδικούς εκπαιδευτές για να κάνετε αναρρίχηση, kayak, ιππασία και οργανωμένη πεζοπορία. Όσο για τη βραδινή και τη νυχτερινή διασκέδαση οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Στα must του Ναυπλίου, η ανάβαση στο Παλαμήδι από τα περίφημα 999 σκαλοπάτια. Διαδρομή κουραστική, αλλά η θέα από ψηλά σε ανταμείβει. Εναλλακτικά, υπάρχει και η δυνατότητα ανάβασης με το αυτοκίνητο. Για τους φίλους της τέχνης, στο κέντρο της πόλης λειτουργεί το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου. Επισκεφθείτε επίσης το Πολεμικό Μουσείο που περιλαμβάνει αντικείμενα από το 1821 μέχρι και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδιαίτερα πρωτότυπο χαρακτήρα έχει και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» με τα μοναδικά εκθέματα, αλλά και το Μουσείο Κομπολογιού. Αν είστε με το αυτοκίνητο, επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας, που απέχει μόλις 10 λεπτά από το Ναύπλιο και αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προστατευόμενο από την UNESCO.

Με τόσες επιλογές σε μια τόσο όμορφη πόλη, το τριήμερο θα σας μείνει αξέχαστο. Αγαπημένος προορισμός για την παρέα, για το ζευγάρι, για όλη την οικογένεια. Με όποιον και να πάτε, είναι σίγουρο ότι όλοι θα περάσετε υπέροχα!

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.