ΤΡΙΚΑΛΑ & ΜΕΤΕΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ el

Προορισμός κοντινός σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα θα σας χαρίσουν ένα γεμάτο κι αξέχαστο τριήμερο!

Γραφικά και πανέμορφα, με καταπράσινες πλατείες και με τον παραπόταμο του Πηνειού, Ληθαίο, να τα διασχίζει, τα Τρίκαλα θυμίζουν πόλη της Κεντρικής Ευρώπης. Ξεκινήστε με βόλτες στο κέντρο της πόλης, περπατήστε πλάι στο ποτάμι και βγάλτε φωτογραφίες στην κεντρική γέφυρα του Ληθαίου. Έπειτα ανεβείτε στο λόφο του Προφήτη Ηλία, για να επισκεφθείτε το Φρούριο και το περίφημο Ρολόι – ορόσημο της πόλης. Κατεβαίνοντας, περιηγηθείτε στην Παλιά Πόλη ή Βαρούσι, με τα στενά, πλακόστρωτα σοκάκια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

 


Για μια αναζωογονητική βόλτα ή για παιχνίδι στο ύπαιθρο, επισκεφθείτε το Αθλητικό Πάρκο Αγίου Γεωργίου. Απολαύστε μια ποδηλατάδα μέσα στην πόλη και δίπλα στο ποτάμι. Γνωρίστε την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια επίσκεψη στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρίκκης και στο Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο. Στη γειτονιά των Παλιών Μανάβικων, στο ιστορικό κέντρο δοκιμάστε τα παραδοσιακά πιάτα στα ταβερνάκια και ανακαλύψτε τη νυχτερινή ζωή της πόλης!

Λιγότερο από μισή ώρα μακριά από τα Τρίκαλα, συναντάτε την πόλη της Καλαμπάκας και τα μαγευτικά Μετέωρα. Στην Καλαμπάκα απολαύστε τον καφέ ή το γεύμα σας με φόντο τους βράχους των Μετεώρων, ένα τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο! Επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών, για να μάθετε τα πάντα για τη φύση της περιοχής – η έκθεσή του ενθουσιάζει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. Για όσους ενδιαφέρονται για θέματα εκπαίδευσης, στο κέντρο της Καλαμπάκας βρίσκεται το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας. Οι επισκέπτες κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία της εκπαίδευσης από το 18ο αιώνα μέχρι σήμερα και τα παιδιά μπορούν να δουν πως διδάσκονταν οι προηγούμενες γενιές.

Ανεβαίνοντας προς τα Μετέωρα θα αντικρίσετε τη μοναδική, απόκοσμη θέα του πέτρινου δάσους με τα μοναστήρια, που υψώνεται επιβλητικά πάνω από την Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα γεωλογικά μοναδικό μνημείο που προστατεύεται από την UNESCO και αποτελείται από περίπου 1000 σκουρόχρωμους και πανύψηλους βράχους. Κρυμμένα στους βράχους υπάρχουν συνολικά τριάντα μοναστήρια, από τα οποία σήμερα λειτουργούν και είναι επισκέψιμα τα 6. Στις μονές αυτές διατηρούνται πολύ καλά οι αγιογραφίες και φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.

Επισκεφθείτε τις μονές των Μετεώρων, απολαύστε την ηρεμία και ατενίστε τη θέα προς το θεσσαλικό κάμπο. Στην περιοχή μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στις σπηλιές και τα μονοπάτια και mountain bike. Και φυσικά, μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση, αφού τα Μετέωρα είναι κάτι σαν ελληνικός παράδεισος των αναρριχητών, προσφέροντας διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και διαδρομές.

Σε αυτό το μοναδικό στον κόσμο τόπο θα αντικρίσετε ένα αξέχαστο θέαμα. Επιβλητικά και μεγαλοπρεπή, τα Μετέωρα θα σας αφήσουν με κομμένη την ανάσα!

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.