ΚΑΡΔΙΤΣΑ el

Ο επισκέπτης που πρώτη φορά γνωρίζει τις ομορφιές της Καρδίτσας μαγεύεται από το κρυφό μεγαλείο της ελληνικής φύσης. Φεύγοντας κουβαλά πάντα μια συγγένεια με αυτόν τον τόπο. Αυτό είναι το σημάδι που αφήνει στην ψυχή η φυσική και πολιτιστική αυθεντικότητα.

Στα μέρη αυτά συνδυάζεται μια φύση απαράμιλλης καθαρότητας και άγριας ομορφιάς με μια βαθύρριζη λαϊκή πολιτιστική παράδοση. Μνημεία φυσικά και ιστορικά συγκροτούν μια εικόνα μοναδικού κάλλους, που είναι αδύνατο να μην συγκινήσει την συνείδηση του επισκέπτη.

Τα Θεσσαλικά Άγραφα κρύβουν θησαυρούς που περιμένουν την ανακάλυψή τους. Η περιήγησή τους είναι ένας αναβαπτισμός για τις αισθήσεις του περιηγητή. Τα χωριά τους είναι φιλόξενοι σταθμοί σε αυτήν την πορεία και σημεία αναφοράς της ανθρώπινης παρουσίας μέσα σε ένα μεγαλειώδες φυσικό περιβάλλον.

 

Στην λίμνη Πλαστήρα η ανθρώπινη παρέμβαση, που συνήθως είναι καταστροφική για την φυσική τάξη, δημιούργησε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, που ελκύει χιλιάδες επισκέπτες και τους προσφέρει αναψυχή σωματική και πνευματική.

 

 

Η ίδια η πόλη της Καρδίτσας, με την φιλόξενη ομορφιά και νοικοκυρωσύνης της, είναι μια θαυμάσια εισαγωγή και βάση για την γνωριμία του τόπου. Στέκεται στα ριζά των Αγράφων σαν πύλη σε αυτά και σαν αρχόντισσα του κάμπου.

Η επίσκεψη στην Καρδίτσα αποζημιώνει τον επισκέπτη πέρα από την όποια προσδοκία του και του δίνει και μια ιδιαίτερη χαρά να είναι πολίτης ενός τέτοιου τόπου.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.