ΤΗΝΟΣ el

Το νησί του Αιόλου, συνυφασμένο άρρηκτα με την Μεγαλόχαρη, είναι από τα πιο ιδιαίτερα των Κυκλάδων. Η απέριττη και συνάμα επιβλητική αρχιτεκτονική και η γαλήνια αύρα προσδίδουν στην Τήνο τον αέρα μιας ήρεμης δύναμης.

Διαθέτει μια πανέμορφη χώρα με μεγαλοπρεπείς ναούς και λιθόστρωτα δρομάκια, γραφικά χωριουδάκια, παρθένες παραλίες και ένα ημιορεινό τοπίο, διάσπαρτο με ξωκλήσια και περιστεριώνες, με μοναδική μορφολογία, που έκανε τον Κορνήλιο Καστοριάδη να τη χαρακτηρίσει ως «χειροποίητο νησί».

Συνδυάζει άρτιες τουριστικές υποδομές και ποικιλία επιλογών διασκέδασης που την καθιστούν, πέρα από τόπο προσκυνητών, έναν ελκυστικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.  

Τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του συμπλέγματος, βρίσκεται στις βόρειες Κυκλάδες, ανάμεσα στην Άνδρο και την Μύκονο, και απέχει ελάχιστα από τη Ραφήνα.   

Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε την Τήνο. Προσφέρεται για πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για μικρές εξορμήσεις.

Αποτελεί ίσως τον πιο δημοφιλή προορισμό θρησκευτικού τουρισμού, ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο, όταν κατακλύζεται από πλήθη των προσκυνητών, οι οποίοι συρρέουν στο νησί για να τιμήσουν τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας.

Ο Μάιος και ο Σεπτέμβρης είναι πολύ καλοί μήνες αν θέλετε να τη γυρίσετε και να τη χαρείτε πιο ήσυχα.

Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς και το Πάσχα που γιορτάζεται στο νησί με ιδιαίτερο τρόπο με τους Επιταφίους να μπαίνουν μέσα στη θάλασσα.

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.