ΓΕΝΙΚΑ el

Βουνό ή θάλασσα; Διασκέδαση ή χαλάρωση; Η απάντηση είναι μία: Χαλκιδική! Προορισμός για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, η Χαλκιδική ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ονειρεμένες παραλίες με πεύκα, τυρκουάζ νερά, καταπράσινα δάση, παραδοσιακοί οικισμοί, εγκαταστάσεις με όλες τις ανέσεις, χαλάρωση, νυχτερινή ζωή και εκλεκτές γεύσεις από τοπικά προϊόντα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Με παρέα ή με την οικογένεια, ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε τη Χαλκιδική!

 

Εύκολα προσβάσιμη με όποιο μεταφορικό μέσο προτιμάτε, η Χαλκιδική αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό της Βόρειας Ελλάδας και κρύβει μέσα της ό,τι θελήσετε. Από την αρχή θα σας εντυπωσιάσει το πλούσιο φυσικό τοπίο της με τα παρθένα πευκοδάση και τα τυρκουάζ νερά στις ατέλειωτες παραλίες που σχηματίζονται και στα τρία πόδια της. Το φυσικό περιβάλλον θα σας καλωσορίσει και θα σας προκαλέσει να το αξιοποιήσετε για κάθε λογής δραστηριότητες. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά και να ανακαλύψετε τον πλούσιο βυθό, κάνοντας οργανωμένες καταδύσεις. Θα μπορέσετε να απολαύσετε από κοντά τα δάση, είτε ακολουθώντας τις περιπατητικές διαδρομές, είτε κάνοντας mountain bike στα βουνά της Χαλκιδικής. Μπορείτε ακόμα να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε στα ιαματικά λουτρά, χάρη στις ιαματικές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Η μακρά ιστορία της Χαλκιδικής ξετυλίγεται μπροστά σας, χάρη στους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται διάσπαρτοι στην περιοχή. Στα μουσεία θα έρθετε σε επαφή με τους αρχαίους πολιτισμούς που δημιουργήθηκαν εκεί, καθώς και με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των προηγούμενων αιώνων. Οι όμορφοι οικισμοί αντανακλούν τις παραδόσεις της Χαλκιδικής και κρατούν ακόμα ζωντανή τη σχέση των ανθρώπων με τη φύση. Τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή της Χαλκιδικής είναι η βάση για τα πεντανόστιμα πιάτα, που θα σας προσφέρουν νέες γαστρονομικές εμπειρίες. Όμως, αξέχαστες εμπειρίες θα σας χαρίσουν και οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες. Για τους φίλους της παράδοσης, στη Χαλκιδική διοργανώνονται πολλά πανηγύρια και αναπαραστάσεις εθίμων, ενώ οι λάτρεις όλων των τεχνών, μπορούν να απολαύσουν μοναδικά φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου, που κάνουν την επίσκεψη ακόμα πιο διασκεδαστική.

 

Όσα κι αν προλάβετε να δείτε, το σίγουρο είναι ότι θα φύγετε από τη Χαλκιδική με μοναδικές αναμνήσεις και με την επιθυμία να την επισκεφθείτε ξανά σύντομα. Προγραμματίστε λοιπόν το ταξίδι σας, γιατί... “σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει”!

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.