Ξενώνας ΓΑΙΑ

   Δίλοφο

Δίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑΔίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑΔίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑΔίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑΔίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑΔίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑΔίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑ
Satelite Map
Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Δείτε στο χάρτη
Satelite Map

O ξενώνας ΓΑΙΑ βρίσκεται στο Δίλοφο, ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά του Ζαγορίου. Το χωριό απέχει 32χλμ από τα Γιάννενα και είναι χτισμένο στις παρυφές δύο λόφων, απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Το υψόμετρό του είναι περίπου 900 m και η περιοχή που βρίσκεται είναι κατάφυτη από δάση κυρίως βελανιδιάς.

Το παλιό όνομα του χωριού ήταν Σωποτσέλι που στα σλάβικα σημαίνει τόπος με πολλά νερά. Σαν οικισμός υπάρχει από το 540 μ.Χ. Την σημερινή του μορφή, την απέκτησε την περίοδο 1850-1880, οπότε ανοικοδομήθηκε μαζικά από τους κατοίκους του, η πλειοψηφία των οποίων ασχολιόταν με το εμπόριο σε μακρινές χώρες (κυρίως Αίγυπτο). Για το κτίσιμο των σπιτιών χρησιμοποιήθηκαν υλικά της περιοχής, δηλαδή άσπρη πέτρα (σχιστόλιθος) για τις τοιχοποιίες, μαύρη πλάκα για την επένδυση της στέγης και δρύινη ξυλεία για πατώματα, ταβάνια, έπιπλα κλπ.

Το Δίλοφο βρίσκεται στο κέντρο του Ζαγοριού και απέχει ελάχιστα τόσο από τα γειτονικά χωριά (Μονοδέντρι, Βίτσα, Πάπιγκο, Καπέσοβο, Κήποι κλπ), όσο και από τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής (χαράδρα Βίκου, Οξιά, Μπελόη, Μονή Ρογκοβού, γεφύρι Κόκκορη κλπ). Είναι εντυπωσιακό τόσο για τα αρχοντικά σπίτια του, όσο και για τα πέτρινα καλντερίμια του, τα πολλά ξωκκλήσια, την εντυπωσιακή του εκκλησία, την πλακόστρωτη πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, την Αναγνωστοπούλειο σχολή και πολλά άλλα. Υπάρχουν πολλές διαδρομές μικρές ή μεγάλες για τον επισκέπτη που θέλει να βρεθεί μέσα στην παρθένα φύση, που αποτελεί μοναδικό βιότοπο για πολλά σπάνια ζώα και φυτά.

Με πολύ μεράκι και κόπο επισκευάσαμε ένα ερειπωμένο αρχοντικό του 1862 και το μετατρέψαμε σε ξενώνα 7 δωματίων. Προσπαθήσαμε οι επεμβάσεις μας να είναι συμβατές με τα δεδομένα του οικισμού, ενώ παράλληλα να δημιουργούν ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον για τους επισκέπτες μας. Ο ξενώνας ονομάσθηκε ΓΑΙΑ, όνομα το οποίο τονίζει την γήινη προέλευση των υλικών κατασκευής του.

Επωνυμία:
Ξενώνας ΓΑΙΑ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Ξενώνας ΓΑΙΑ
Διεύθυνση:
Δίλοφο
Τ.Κ.:
44007
Πόλη:
Δίλοφο
Τηλέφωνα:
Κινητό Τηλέφωνο:
6944885218
Δίλοφο: Ξενώνας ΓΑΙΑ

Κορυφαίες Παροχές

Γενικά χαρακτηριστικά

Τύπος Καταλύματος: Ξενοδοχείο σε παραδοσιακό κτίσμα
Τοποθεσία: Ορεινό
Check In - Check Out: 13:30 - 12:00

Παροχές Ξενοδοχείου

 • Δωρεάν Wifi
 • Ποδήλατα, Mountainbike

 • profile_image

  filoxeno.com

  Ελλάδα

  Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτό το κατάλυμα.
  Γίνε ο πρώτος που θα γράψει κριτική!

   

Δείτε άλλες επιχειρήσεις σχετικές με το Ξενώνας ΓΑΙΑ

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.