Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες

   Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα, Νομός Ηρακλείου

Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα: Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα: Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα: Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα: Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες
Satelite Map
Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Δείτε στο χάρτη
Satelite Map
Οι Ξενώνες ΘΑΛΟΡΗ, είναι ένα συγκρότημα 15 αναπαλαιωμένων παραδοσιακών κατοικιών, που διατηρούν αυθεντικά τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που υπήρχαν στον οικισμό Καπετανιανά τα παλιά χρόνια.

Στην Κρήτη, στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων, δυτικά της κορυφής ΚΟΦΙΝΑ, στο οικισμό Καπετανιανά, σε υψόμετρο 800 μέτρων και με θέα στο Λιβυκό πέλαγος η θέση του οικισμού είναι ξεχωριστή καθώς συνδυάζει μοναδικά το στοιχείο του βουνού και της θάλασσας.

Η μακραίωνη ιστορία του οικισμού και ο διπλός χαρακτήρας του, αποτυπώνεται στα κτίσματα του, όπου συνυπάρχουν, στοιχεία μινωικής αλλά και μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Τα σπίτια είναι φρουριακού τύπου συνοδευόμενα με ποιμενικές εγκαταστάσεις ενταγμένα άριστα στο βραχώδες περιβάλλον το οποίο εγκιβωτίζουν.

Με απόλυτο σεβασμό στα ιδιαίτερα αυτά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, μια ολόκληρη γειτονιά καταλυμάτων, στην πιο περίοπτη θέση του οικισμού, αναπαλαιώθηκε χωρίς να αλλοιωθεί το ύφος τους και ο οικιστικός ιστός και έτσι δημιουργήθηκε το Συγκρότημα Ξενώνων ΘΑΛΟΡΗ.
 
Τα φυσικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των Ξενώνων, όπως η πέτρα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, το ξύλο, το μάρμαρο, καθώς και η φυσικοί βράχοι που βρίσκονται αυτούσιοι στο εσωτερικό των περισσότερων Ξενώνων και τα παραδοσιακά τζάκια είναι ορισμένα από τα στοιχεία που κάνουν το συγκρότημα αυτό ξεχωριστό.

Οι Ξενώνες δεν έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο οικισμό που εξακολουθεί να παραμένει ζωντανός. Παρά την άψογα ανακαινισμένη όψη τους αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του, και εντάσσονται αρμονικά στον τύπο και στον τρόπο του.
Στο κέντρο του συγκροτήματος ένα μεγάλο κτίριο συνδεδεμένο με μια σειρά θρύλων αποτελεί το σημείο συγκεντρώσεως και αναψυχής, όπου ο επισκέπτης θα βρει μια πλούσια παραδοσιακή κουζίνα, με ντόπια, φρέσκα υλικά που παράγει με τον ίδιο τρόπο, αιώνες τώρα, η μάνα γη. Η ιδιαίτερη θέση του συγκροτήματος σε υψόμετρο 800 μέτρων στις πλαγιές των Αστερουσίων, και με ανοικτό ορίζοντα στο Λιβυκό Πέλαγος, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κλίμα. Αξίζουν να μνημονευτούν τα θαυμάσια σύννεφα που γεννιούνται και σβήνουν, γύρω από το χωριό καθώς και η κρυστάλλινη διαύγεια του ορίζοντα που γαληνεύει την όραση  και την ψυχή.

Η υψηλή αισθητική και υπηρεσίες που παρέχονται, καταφέρνουν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες που αναζητούν μια βάση εξόρμησης για επαφή με την Κρητική φύση.
Επωνυμία:
Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες
Διεύθυνση:
Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα
Τ.Κ.:
70016
Πόλη:
Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα
Τηλέφωνα:
Fax:
2893041762
Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα: Θαλόρη Παραδοσιακοί Ξενώνες

Κορυφαίες Παροχές

Εστιατόριο

Γενικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία: 2 Αστέρια

Παροχές Ξενοδοχείου

 • Εστιατόριο
 • Υπηρεσία δωματίου

Παροχές Δωματίου

 • Θέρμανση
 • Τζάκι
 • Δυνατότητα Wifi / Internet

 • profile_image

  filoxeno.com

  Ελλάδα

  Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτό το κατάλυμα.
  Γίνε ο πρώτος που θα γράψει κριτική!

   

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.