ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ

   ΜΗΛΟΣ

ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ
Satelite Map
Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Δείτε στο χάρτη
Satelite Map

 
Πολύ κοντά στη παραλία του Αδάμαντα, βρίσκεται η παλαιά εκκλησία της Αγίας Τριάδας, μέσα στην οποία στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο Μήλου. Το μουσείο αυτό συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της μηλέικης καλλιτεχνικής κληρονομιάς αιώνων, από εικόνες και ξυλόγλυπτα που απηχούν την οικονομική άνθηση της ενετικής Μήλου έως και αφιερώματα Μηλιών αποδήμων της Ρωσίας.

Η εκκλησία, που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «σταυρεπίστεγη τρίκλιτη βασιλική μετά τρουλλοκαμάρας» σαν κτίριο, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό μνημείο.

Στη διάρκεια των αιώνων υπέστη πολλές ανακαινήσεις, με πιο έντονη εκείνη κατά τη Φραγκοκρατία της οποία η επίδραση είναι ιδιαιτέρως φανερή στην αρχιτεκτονική της διαμόρφωση.

Πέρα από το χαρακτήρα της σας ιερού ναού η εκκλησία λειτουργεί και σαν εκθεσιακός χώρος όπου είναι συγκεντρωμένα πολλά έργα της θρησκευτική καλλιτεχνικής παράδοσης του νησιού. Βλέπει κανείς, εκεί μέσα, εικόνες από τον 14ο αιώνα, όπως μια σπάνια αποκαθήλωση, έργα της Κρητικής σχολής, καθώς και πολλά έργα του Εμμανουήλ και Αντώνιου Σκορδίλη, των Κρητικών ζωγράφων που σταδιοδρόμησαν στη Μήλο από το 1647 και πέρα, και έφεραν άλλον αέρα στη μετα - Βυζαντινή ζωγραφική. Πέρα από τις εικόνες, οι επιτάφιοι και τα ξυλόγλυπτα αναλόγια και τα εικονοστάσια του 17ου αιώνα, ο δεσποτικός θρόνος και τα τέμπλα της ίδιας εποχής, τα ασημένια δισκοπότηρα και θυμιατά του 18ου αιώνα, τα χρυσά αφιερώματα, δαχτυλίδια, περιδέραια, σκουλαρίκια κ.α. μαρτυρούν ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά δίνουν ταυτόχρονα και μια γεύση της μηλέικης εκκλησιαστικής λαογραφίας.

Η σπάνια αρχιτεκτονική αυτού του ναού και τα εκκλησιαστικά έργα που περιέχει προκαλούν σε όλους τους επισκέπτες συγκίνηση, όχι μόνο σαν στοιχεία της ορθόδοξης λατρείας και παράδοσης, αλλά και σαν έργα υψηλής τέχνης.

Επωνυμία:
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗΣ
Διεύθυνση:
ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ
Τ.Κ.:
84800
Πόλη:
ΜΗΛΟΣ
Τηλέφωνα:
Fax:
2287022250
ΜΗΛΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ

Τύπος:

Επισκέψιμοι Χώροι

  • profile_image

    filoxeno.com

    Ελλάδα

    Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτή τη δραστηριότητα

   

Δείτε άλλες επιχειρήσεις σχετικές με το ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.