ΑΝΘΕΜΙΟΝ

   ΠΑΡΟΣ

ΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝ
Satelite Map
Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Δείτε στο χάρτη
Satelite Map

Το «ΑΝΘΕΜΙΟΝ» είναι δημιούργημα της ευαισθησίας και της αγάπης για τα πολιτιστικά στοιχεία που έχουν σχέση με την Πάρο και κατ' επέκταση τις Κυκλάδες και το Αιγαίο, ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν αυτή την ευαισθησία, σκοπό ζωής, μόχθο και απόλαυση.

Βασικός οραματιστής, η Κυριακή Ραγκούση - Κοντογιώργου, η οποία αναζήτησε με πάθος, εδώ και 40 χρόνια, κάθε στοιχείο, που έχει να κάνει με ην ιστορία και τη ζωή του νησιού, μια ιστορία πλούσια και μοναδική στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο. Η οικογένεια Αλ. Κοντογιώργου ανέλαβε, με δικά της έξοδα, να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις στέγασης και έκθεσης των συλλόγων. Παραχώρησε και διασκεύασε ιδιωτικό χώρο σε μουσειακό, με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και συντήρησης των έργων.

Το αποτέλεσμα, θα έλεγε κανείς, είναι μοναδικό για τα πολιτιστικά πράγματα της Περιφέρειας. Σε κάθε καλαίσθητο και ευρύχωρο κτίριο, με θαυμάσιους υπαίθριους χώρους όπου παντού είναι έντονη η Κυκλαδική αρχιτεκτονική εκτίθενται οι συλλογές, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία.

Τα πολιτιστικά αγαθά του ΑΝΘΕΜΙΟΥ συγκροτούν ενιαία σύνολα (συλλογές), με ιδιαίτερη ιστορική και επιστημονική αξία για την Πάρο και την ευρύτερη περιοχή.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε, να στηρίξετε και να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια, που απευθύνεται σε όσους αισθάνονται τη μαγεία ενός συλλεκτικού βιβλίου, μιας παλαιάς φωτογραφίας, ενός πορτολάνου, ενός χαρακτικού, ενός παραδοσιακού χρηστικού αντικειμένου, ενός χειρόγραφου ή ενός παλαιού νομίσματος.

Το «ΑΝΘΕΜΙΟΝ» είναι στη διάθεση του μελετητή, της εκπαιδευτικής κοινότητας και κάθε πνευματικού και απλού ανθρώπου.

Με αίσθημα ευθύνης οι άνθρωποι του ΑΝΘΕΜΙΟΥ αποσκοπούν να προστατεύσουν και να διασώσουν από τον αφανισμό, γνήσιους θησαυρούς της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να τους αναδείξουν και να τους προβάλλουν σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις.

Επωνυμία:
ΑΝΘΕΜΙΟΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ
Διεύθυνση:
Παροικία
Τ.Κ.:
84400
Πόλη:
ΠΑΡΟΣ
Τηλέφωνα:
Κινητό Τηλέφωνο:
6937887257
Fax:
2284091010
ΠΑΡΟΣ: ΑΝΘΕΜΙΟΝ

Τύπος:

Επισκέψιμοι Χώροι

  • profile_image

    filoxeno.com

    Ελλάδα

    Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτή τη δραστηριότητα

   

Δείτε άλλες επιχειρήσεις σχετικές με το ΑΝΘΕΜΙΟΝ

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.