ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ

   ΣΕΡΙΦΟΣ

ΣΕΡΙΦΟΣ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥΣΕΡΙΦΟΣ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥΣΕΡΙΦΟΣ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥΣΕΡΙΦΟΣ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ
Satelite Map




Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Δείτε στο χάρτη
Satelite Map

Το λαογραφικό Μουσείο Σερίφου ιδρύθηκε το 1976. Για οκτώ χρόνια, παράλληλα με την εκτεταμένη συντήρηση του κτιρίου, συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων από δωρεές συμπατριωτών. Είναι ιδιοκτησία του συνδέσμου Σεριφίων και το μοναδικό στο νησί. Δημιουργήθηκε για να σωθεί η σερφιώτικη παραδοσιακή κληρονομιά και να περάσει το μήνυμα ότι παρόν και μέλλον στεριώνουν στην παράδοση. Στεγασμένο σ' ένα από τα σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική στην Κάτω Χώρα, το Λαογραφικό Μουσείο δεσπόζει του χώρου, με θέα μοναδική στο γαλάζιο πέλαγος.

Σ΄ αυτό είναι συγκεντρωμένα, μεταξύ άλλων, στοιχεία της καθημερινής ζωής της Σερίφου, υφαντά, κεραμικά, οικιακά σκεύη, πορσελάνες, τοπικές φορεσιές και άλλα αντικείμενα, που αναπαριστούν τις αγροτικές, οικιακές και άλλες εργασίες της υπαίθρου. Σε ξεχωριστή αίθουσα υπάρχουν δείγματα του πλούτου, που η σερφιώτικη γη κρύβει στα σπλάχνα της. Η εξόρυξη των μεταλλευμάτων της γινόταν από τα πανάρχαια χρόνια. Οι τελευταίες εργασίες σταμάτησαν ο 1963.

Το Λαογραφικό Μουσείο Σερίφου είναι ένα από τα λίγα Μουσεία, που διαθέτουν ξεχωριστό, ιδιόκτητο χώρο εκδηλώσεων. Στο ανοικτό θεατράκι, 300 θέσεων, χτισμένο στον πίσω χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιούνται (από το καλοκαίρι του 1995) πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που συμβάλλουν στην περαιτέρω πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού μας. Είναι μια προσφορά του Συνδέσμου Σεριφίων στη γενέτειρα με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του (1896- 1996).

                                     Σύνδεσμος Σεριφίων

                                     Έτος Ιδρύσεως 1896

                                     Γ' Σεπτεμβρίου 18

                                    Τηλ. Σερίφου: 22810- 51181

                                    Τηλ. Αθήνας : 210 5228749

Επωνυμία:
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΡΙΦΙΩΝ
Διεύθυνση:
ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ
Τ.Κ.:
84005
Πόλη:
ΣΕΡΙΦΟΣ
Τηλέφωνα:
ΣΕΡΙΦΟΣ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ

Τύπος:

Επισκέψιμοι Χώροι

  • profile_image

    filoxeno.com

    Ελλάδα

    Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτή τη δραστηριότητα

   

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.