Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ

   ΜΥΚΟΝΟΣ

ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ
Satelite Map
Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Πυρήνας του Αγροτομουσείου Μυκόνου, του πρώτου στην Ελλάδα, είναι ο μεγάλος παλιός ανεμόμυλος του Μπόνη και η περιοχή του, που δεσπόζουν στη Χώρα Μυκόνου.  Από τις πιο ανεμώδεις περιοχές της Μεσογείου είναι οι Κυκλάδες και ιδιαίτερα η Μύκονος, όπου οι ημέρες με απόλυτη άπνοια δεν υπερβαίνουν τις 10 το χρόνο.

Ο ανεμόμυλος της Μυκόνου είναι μια βαριά τριώροφη κυλινδρική οικοδομή.Tο υπερυψωμένο ισόγειο, χρησιμοποποιείται για τη συγκέντρωση και τη ζύγιση του σιτοκρίθαρου. Στο μεσαίο όροφο συγκεντρώνεται το αλεύρι, ενώ στο δεύτερο όροφο λειτουργεί το πανάρχαιο αλεστικό μηχάνημα. Ο ανεμοτροχός, του ανεμόμυλου του Αγροτομουσείου Μυκόνου έχει 12 ξύλινες αντένες με ισάριθμα τριγωνικά πανιά.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της Μυκόνου οι Μύλοι της έχουν αναμφίβολα την πρωτοκαθεδρία και είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού με διεθνή αναγνώριση!

Aνοιχτό από Ιούλιο - Σεπτέμβριο
K
αθημερινά 16:00-20:00
Tηλ. 22890 26246

   

Επωνυμία:
Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ
Διεύθυνση:
ΑΝΩ ΜΥΛΟΙ 0
Τ.Κ.:
84600
Πόλη:
ΜΥΚΟΝΟΣ
Τηλέφωνα:
ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ

Τύπος:

Επισκέψιμοι Χώροι

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.