ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

   ΘΗΒΑ, Βοιωτία

ΘΗΒΑ: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΗΒΑ: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Satelite Map
Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Δείτε στο χάρτη
Satelite Map
Η ιστορία των ΚΤΕΛ

  Το 1896 εμφανίστηκε το πρώτο λεωφορείο Γαλλικής κατασκευής, 14 μόνο θέσεων, στη γραμμή Αθηνών – Θήβας. Η εξυπηρέτηση των αστικών και υπεραστικών γραμμών υπήρξε υποτυπώδης μέχρι το 1920, από ιδιώτες οι οποίοι εκτελούσαν συγκοινωνία, χωρίς την εποπτεία της πολιτείας.

  Το 1937 θεσπίστηκαν οι θεμελιώδεις διατάξεις και ιδρύθηκαν οι πρώτες κοινές διευθύνσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων. Συνεπώς το 1937 μπορεί να θεωρηθεί ως η αφετηρία των επιβατικών συγκοινωνιών με λεωφορεία δημόσιας χρήσης.

  Το 1952, με το νόμο 2119/1952, συνεστήθησαν τα Κ.Τ.Ε.Λ. («Κοινό Ταμείο Εισπράξεως Λεωφορείων») σε κάθε νομό, με ορισμένη για το καθ’ ένα δικαιοδοσία. Αρχικά τα ΚΤΕΛ ήταν 104, από αυτά τα 59 υπεραστικά και τα 45 αστικά.

  Το 1967, τα 6 αστικά ΚΤΕΛ της Αττικής συγχωνεύτηκαν σε 1, τα 45 υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ. της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης συγχωνεύτηκαν σε 8 Κ.Τ.Ε.Υ.Λ., τα δε υπόλοιπα 53 διατήρησαν την αυτοτέλειά τους. Στη συνέχεια ενοποιήθηκαν σε 8 Κ.Τ.Ε.Υ.Λ. τα οποία δεν λειτούργησαν κατά το αναμενόμενο. Έτσι,

  Το 1973 με το Π.Δ. 102/1973 πήραν τη μορφή των Κ.Τ.Ε.Λ., που όλοι γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εξελίξεις του κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος, οδήγησαν στη μετεξέλιξη των ΚΤΕΛ, που λειτουργούσαν από το 1973 ως κοινωφελείς οργανισμοί, με τη μορφή «ιδιότυπου αναγκαστικού συνεταιρισμού αυτοκινητιστών», σε Ανώνυμες Εταιρείες παροχής Μεταφορικών, Τουριστικών και Εμπορικών υπηρεσιών. Αυτό συνέβη

  Το 2001, οπότε, με το νόμο 2963/2001, θεσπίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας των ΚΤΕΛ τα οποία μετατράπηκαν σε Ανώνυμες Εταιρείες.

  Σήμερα, λειτουργούν στην Ελλάδα 61 ΚΤΕΛ, που εξυπηρετούν το σύνολο της χώρας, με 180 εκατομμύρια περίπου μετακινούμενους επιβάτες το χρόνο. Κάθε νομός έχει το δικό του ΚΤΕΛ με ορισμένο έργο, δηλαδή συγκεκριμένες γραμμές.

  Τα ΚΤΕΛ εποπτεύονται από τον Υπουργό Μεταφορών και το Νομάρχη της έδρας τους. Διοικούνται από εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια και λειτουργούν όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες. Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δεν επιχορηγούνται άμεσα από το κράτος, όπως συμβαίνει με τις αστικές συγκοινωνίες, συνεχίζουν να αποτελούν στην ουσία, κοινωφελείς οργανισμούς, υπό την άμεση εποπτεία του κράτους, το οποίο καθορίζει το κόμιστρο (τις τιμές των εισιτηρίων) προσφέροντας το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της συγκοινωνίας.
 
 
 
ΠΡΟΦΙΛ
 
  Στόχος της ΚΤΕΛ Επαρχίας Θηβών Α.Ε. είναι η άμεση και ασφαλής εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις καθημερινές του μετακινήσεις.

  Οι νέες τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις μας σε σχέση με τον σύγχρονο στόλο μας, συνεισφέρουν ήδη στην καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση του επιβατικού μας κοινού.


  Για να φτάσουμε εδώ, διανύσαμε ένα μαραθώνιο, με δρομέα ένα δυναμικό και ομαδικό πνεύμα που είχε αφετηρία ένα σκοπό και τέρμα ένα στόχο: «Να επιτύχουμε». Εσείς τελικά θα κρίνετε το αποτέλεσμα από τις προσφερόμενες παροχές και υπηρεσίες μας.

  Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους εκείνους που με αφοσίωση και σκληρή εργασία συνεισφέρουν στο σκοπό μας.

  Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε καθημερινά για τις μετακινήσεις σας και σας διαβεβαιώνω πως οι προσπάθειές μας για καλύτερες υπηρεσίες θα συνεχιστούν. Το σήμερα, είναι απλώς μια καλή αρχή. Η φιλοσοφία μας στοχεύει πάντοτε στην ποιοτική, καλύτερη και ασφαλέστερη δική σας εξυπηρέτηση. Προς αυτήν την κατεύθυνση υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και στο μέλλον. Ελπίζουμε καθημερινά να νιώθετε τη διαφορά. Τη διαφορά που σας υπόσχεται η ΚΤΕΛ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ.

Επωνυμία:
ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
-
Διεύθυνση:
ΕΣΤΙΑΣ 10
Τ.Κ.:
32200
Πόλη:
ΘΗΒΑ
Τηλέφωνα:
Fax:
2262080272
ΘΗΒΑ: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

  • profile_image

    filoxeno.com

    Ελλάδα

    Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτή την υπηρεσία

   

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.