ΤΑΥΓΕΤH

   ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤHΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤH
Satelite Map
Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Δείτε στο χάρτη
Satelite Map
Εστιατόριο - Γάμος - Βαπτίσεις στην Καλαμάτα

Ο Άτλας έλεγαν πως πήρε για γυναίκα την Εσπερίδα, που, σαν κόρη του Έσπερου, του αδερφού του, ήταν ανιψιά του.
Παιδιά τους πίστευαν πως ήταν, εκτός από τον Έσπερο (που για την εξαιρετική του ευσέβεια οι θεοί τον πήραν κοντά τους στον ουρανό και τον έκαναν αστέρι λαμπερό) και ο Ύας και οι Υάδες (άλλα άστρα).

 Από όλα τα παιδιά τους ξεχώριζαν οι εφτά πανέμορφες κοπέλες (τα εφτά αστέρια της πούλιας), οι Πλειάδες, που άλλοι τις έλεγαν και Ατλαντίδες από το όνομα του πατέρα τους, και τις ταύτιζαν με τις Εσπερίδες από το όνομα της μητέρας τους.

 

 Για τις κόρες αυτές που ήταν γνωστές με τα ονόματα Αλκυόνη, Μερόπη, Στερόπη, Κελαινώ, Ηλέκτρα, Ταϋγέτη, και Μαία, πίστευαν πως είχαν ζευγαρωθεί με μεγάλους θεούς και είχαν φέρει στον κόσμο θεούς ή γενάρχες. Οι Πλειάδες, φίλες και συγκυνηγοί της Άρτεμης, καταδιώκονταν στα βουνά από τον γίγαντα Ωρίωνα, ο οποίος ήταν ερωτευμένος μαζί τους.Όταν κουρασμένες από τον δρόμο επικαλέστηκαν το Δία, εκείνος τις μεταμόρφωσε σε αστέρια και τις τοποθέτησε πίσω από τον Ταύρο.


 Αλλά ούτε κι εκεί κατάφεραν να σωθούν από τον φοβερό γίγαντα Ωρίωνα, αφού κι εκείνος μεταμορφωμένος σε αστερισμό συνέχισε την καταδίωξή τους και στον ουρανό.

 Την ίδια την Ταϋγέτη, λόγω της εξαίσιας ομορφιάς της, την ερωτεύτηκε ο Δίας. Για να την σώσει η Άρτεμη, τη μεταμόρφωσε σε ελάφι με χρυσοποίκιλτα κέρατα. Ο Δίας όμως την ανακάλυψε, και με τη συνεύρεση μαζί της γεννήθηκε ο Λακεδαίμονας. Εκείνη όμως απογοητευμένη, κρεμάστηκε στην κορυφή του όρους Αμύκλαιον, το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ταϋγετος
Επωνυμία:
ΤΑΥΓΕΤH, ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
Διεύθυνση:
5ο ΧΛΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
Τ.Κ.:
24100
Πόλη:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τηλέφωνα:
Fax:
2721062496
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΑΥΓΕΤH

  • profile_image

    filoxeno.com

    Ελλάδα

    Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτό το χώρο εστίασης

   

Δείτε άλλες επιχειρήσεις σχετικές με το ΤΑΥΓΕΤH

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.